"Csak 11780 szavazatot akarok találni" - telefonon gyakorolt nyomást Georgia választási tisztségviselőjére Trump
A Washington Post birtokába került a felvétel, melyen az elnök győzködi Brad Raffenspergert
"Csak 11780 szavazatot akarok találni" - telefonon gyakorolt nyomást Georgia választási tisztségviselőjére Trump

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 04.
A The Washington Post a napokban közölt egy hangfelvételt, melyen Donald Trump hivatalban levő elnök Georgia választási tisztviselőjére igyekszik a lap szerint "hízelegve és fenyegetőzve" nyomást gyakorolni, hogy segítsen bebizonyítani neki a választási csalást, és találjon neki szavazatokat az eredmény megmásításához.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Az egyórás telefonbeszélgetés során Trump a szintén republikánus Brad Raffensperger legfőbb választási tisztviselőt győzködi, hogy valójában ő győzött az államban, és segítsen találni neki "11780 szavazatot", összesen ennyi volt ugyanis Joe Biden előnye a republikánus jelölt előtt Georgiában. 

„Csak 11 780 szavazatot szeretnék találni ... mert megnyertük az államot."

Trump hozzátette, "nem létezik, hogy elvesztettem Georgiát. Nem létezik. Többszázezer szavazattal nyertünk", emellett figyelmeztette Raffenspergert, hogy "legyen óvatos a politikai korrupcióval kapcsolatban". 

Raffensperger és stábja azonban nem állt kötélnek, szerintük megalapozatlanok az elnök vádjai, és adatai helytelenek. "Kiállunk a számaink mellett, hiszünk abban, hogy helyesek a számaink"

Trump a felvételen végül megkérdezi:

"Mond meg nekem Brad, mihez kezdjünk akkor? Megnyertük a választást, és nem fair, hogy így el akarják venni tőlünk. Sokba fog ez még kerülni".

Georgia republikánus képviselőjelöltje, David Perdue szenátor aki jelenleg is szoros versenyben a szenátusi székért, kijelentette, Trump csak azt mondta, amit eddig is, az pedig, hogy a republikánus párt egyik tagja kiszivárogtat valamit egy hivatalban levő elnökről, az egyenesen "gusztustalan".

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!