Botrány: Biden elnök a transzneműségért emelt szót Jézus feltámadásának ünnepén
A lépés mélyen megsértette a húsvétot ünneplő hívő amerikaiak
Botrány: Biden elnök a transzneműségért emelt szót Jézus feltámadásának ünnepén

X/Joe Biden

2024. 04. 02.
Joe Biden elnök rendkívül felkavarta az amerikai konzervatív és keresztény réteget a hétvégén azzal, hogy március 31-ét – amely idén húsvét vasárnapjának felel meg – „a transzneműek láthatóságának napjává” nyilvánította, így Jézus Krisztus feltámadásának ünnepén a Biblia üzenetével merőben szembemenő életmódot emelt piedesztálra, ráadásul egy bibliai vers közzétételével

A demokrata elnök pénteken adta ki a kiáltványt, amelyben felszólított minden amerikait, hogy "csatlakozzon hozzánk a transznemű emberek életének és hangjának felemelésében nemzetünkben, és dolgozzon a nemi identitáson alapuló erőszak és diszkrimináció felszámolásán".

Biden a kiáltványban hivatkozott arra az igére is, hogy Isten saját képére teremtette az embert. Elfelejtette ugyanakkor hozzátenni az igevers végét: "Férfiúvá és asszonnyá teremtette őket". 

A probléma az, hogy 2024-ben a március 31-i "ünnepnap" a húsvétot, a kereszténység egyik legszentebb ünnepét. Trump kampánya azzal vádolta meg a római katolikus Bident, hogy érzéketlen a vallás iránt, és számos keresztény vezető is felháborodásának adott hangot.

„Felszólítjuk Joe Biden sikertelen kampányát és a Fehér Házat, hogy kérjenek bocsánatot Amerika-szerte katolikusok és keresztények millióitól, akik hiszik, hogy a holnap egyetlen ünnepé lesz – Jézus Krisztus feltámadásáé”

– mondta Karoline Leavitt, a Trump-kampány sajtótitkára. 

A képviselőház elnöke, Mike Johnson a közösségi médiában kijelentette, hogy „a Biden Fehér Ház elárulta a húsvét központi tételét”, és „felháborítónak és undorítónak” nevezte a döntést.

Biden először 2021-ben adott ki kiáltványt a transzneműek láthatóságáról. 

(AP/Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

 

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!