Blikk: a medvéktől is óvják Orbán Viktort Tusnádfürdőn
Blikk: a medvéktől is óvják Orbán Viktort Tusnádfürdőn

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 07. 20.
Medveveszélytől tartanak a szervezők, ahol a minap kezdődött a Bálványosi Nyári Szabadegyetem, amelynek szombati díszvendége Orbán Viktor lesz.

A fenyvesek által körülvett Tusnádfürdőn visszatérő probléma a környékre „kukázni” járó medvék jelenléte, több incidens, támadás is történt az elmúlt években, mivel azonban már tilos kilőni a túlszaporulatot, mindent meg kell tenni, hogy a vendégek még véletlenül se találkozzanak az állatokkal. A polgármesteri hivatal és a vadőrök felkészültek a helyzet kezelésére – írja a Blikk

„Két anyamedvét és a bocsaikat, összesen nyolc egyedet már a múlt héten elszállítottunk, rendszeresen jártak a város környékén. Ahogy egyre merészebbek lettek, a szakértői csapatunk a befogás mellett döntött, elaltattuk, majd elvittük őket a vadásztársaság kezelésében lévő legtávolabbi erdős területre”

– avatta be a Blikket a biztonsági intézkedésekbe Butyka Zsolt, tusnádfürdői polgármester.

Az egész rendezvény, így Orbán Viktor beszéde alatt is vadőrök dolgoznak a tábor területén, biológusok és egy speciális önkormányzati csapat is monitorozza a chippel ellátott vadállatok mozgását. 

„Egy közepesen fejlett medve képes megölni egy 600 kilós marhát és el is tudja vinni magával. Tehát egy emberrel nem akadna különösebb gondja. Ám általában nem megölni akarja az embert, inkább csak rendre utasítani, például egy pofonnal. De ez sosem véletlen: csak abban az esetben történik konfliktus, ha az ember kiharcolja, ha az ember tesz érte” – mondta a Blikknek a medveleseket üzemeltető Szin János, a medveles.hu vezetője. 

(Hetek / Blikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!