Barbár módon fejeztek le egy ukrán katonát: Zelenszkij tanácsadója szerint a „magyarok fizetnek a késért”
Elképesztő kivégzés az ukrajnai háború árnyékában
Barbár módon fejeztek le egy ukrán katonát: Zelenszkij tanácsadója szerint a „magyarok fizetnek a késért”

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2023. 04. 12.
Egészen megdöbbentő módon kapcsolta össze Volodimir Zelenszkij ukrán elnök gazdasági tanácsadója, Oleg Ustyenko azt a borzalmas lefejezős videót Magyarországgal, amely komoly felháborodást váltott ki a nemzetközi politikában. 

Ustyenko a Politico-nak nyilatkozva jutott arra a megállapításra, hogy

"azért a késért a magyarok fizettek",

amellyel a videón szereplő ukrán áldozatot orosz katonák lefejezik. A gazdasági tanácsadó a felháborító kijelentését azzal indokolta, hogy teljesen vaknak kell lenni ahhoz, hogy ne vegye észre az ember, milyen bűncselekményeket szponzorál az, aki az oroszoktól vásárol gázt, mert abból a bevételből Oroszországnak több lehetősége van a háborús kapacitásokat növelni. 

Ustyenko azt szeretné, ha az EU közbelépne és minden lehetséges nyomást Budapestre helyezne, hogy ne tudjon több pénzt adni az orosz energiáért cserébe.

Zelenszkij egyébként a videóra reagálva vadállatoknak nevezte az elkövetőket. A rossz minőségű felvételen az látható, hogy még a nyáron fehér szalagos, vélhetően orosz katonák egy sárga szalagos, vélhetően ukrán katonát lefejeznek egy késsel. Az elkövetők a felvételen oroszul beszéltek. 

A Kreml is megszólalt a felvétellel kapcsolatban: szerintük az szörnyű, viszont szeretnék ellenőrizni a valódiságát. A Wagner-csoport vezetője szerint a hadseregnek nincsen köze a videón történtekhez. 

(Politico, Telex)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!