Április 19-ig biztosan maradnak a jelenlegi korlátozások
Szállodák, éttermek, fitnesztermek zárva maradnak, kötelező a maszkviselés
Április 19-ig biztosan maradnak a jelenlegi korlátozások

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 08.
A kormány a magyar emberek egészségének védelmében, az operatív törzs javaslatára 2021. április 19-ig meghosszabbítja a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét - tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ a kormány honlapján szerdán este. 

A szerdai naptól léptek életbe az enyhítő rendelkezések, miután az országban az átoltottak száma elérte a 2,5 milliót. Ennek értelmében többek között a boltok kinyithattak, és későbbre tolódott a kijárási tilalom kezdete. A részleteket itt olvashatja el.

A kormány most úgy döntött, a helyzetre való tekintettel 19-éig változatlanok maradnak a következő járványvédelmi szabályok: 

A települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyen a 1,5 méteres távolságot tartani.

Szabadidős sporttevékenység - a kijárási tilalmon kívüli időszakban - továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, másoktól legalább 1,5 méter távolságot tartva.

A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak bennük. Vendégek csak az elvitelre alkalmas ételek kiadásához szükséges időtartamig mehetnek be.

A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Ugyanígy április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya - tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!