Alakul az ellentengely a migrációs helyzet miatt - összefog Ausztria, Szerbia és Magyarország
Magyarország nem fogja végrehajtani az új uniós reformot
Alakul az ellentengely a migrációs helyzet miatt - összefog Ausztria, Szerbia és Magyarország

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 07. 07.
Bécsben magyar-osztrák-szerb migrációs csúcstalálkozót tartottak, amelyen a három ország tulajdonképpen közös harcot hirdetett az illegális migráció ellen.

A három ország vezetői arról egyeztettek, hogy hogyan tudnának hatékonyan közösen fellépni az illegális migrációval szemben.

Jó példa a közös fellépésre, hogy Szerbia megszüntette a vízummentességet India és Tunézia irányába, így Ausztriában jelentősen csökkent a menedékkérők száma.

A szerb, a magyar és az osztrák hatóságok szoros együttműködése miatt tavaly 700 embercsempészt sikerült elfogni, míg a magyar határon 270 ezer migránst tartóztattak fel.

A legfontosabb jövőre vonatkozó célkitűzés azt elérni, hogy a bevándorlók ne is keljenek útra,  ehhez viszont az kell, hogy az emberek a biztonságos harmadik országokban megfelelő elbánásban részesüljenek.

A magyar kormány álláspontja változatlan a migránskvótára és a migránstáborok építésére vonatkozóan, vagyis nem fogják végrehajtani az uniós menekültügyi reformot.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!