A nézettségért bármit? Direkt lezuhant repülőjével egy amerikai férfi, 20 évet is kaphat érte
A nézettségért bármit? Direkt lezuhant repülőjével egy amerikai férfi, 20 évet is kaphat érte

Forrás: Youtube / TrevorJacob

2023. 05. 12.
Trevor Jacobot akár 20 év börtönbüntetésre ítélhetik, amiért 2021-ben hagyta lezuhanni a repülőgépét, de az FBI-nak azt hazudta, hogy baleset volt, és azt se tudta, hol volt a gép roncsa.

A fiatal férfi már eleve ejtőernyővel a hátán szállt fel a kisrepülőjével, amelyre kamerákat szerelt, hogy miután kiugrott belőle, megörökíthesse a gép lezuhanását is.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Jacob azért tette mindezt, hogy a YouTube-nézettségét növelje, ami sikerült is neki: a zuhanásról szóló videóját már több mint három millióan nézték meg.

Arra viszont nem számított, hogy ezért a “mutatványért” akár 20 év börtönbüntetést is kiszabhatnak rá, miután bűnösnek vallotta magát, és elmondta, hogy tényleg szándékosan hagyta lezuhanni a repülőt.

A gép a kaliforniai Los Padres Nemzeti Parkban csapódott be, a férfi pedig még a zuhanás előtt kiugrott ejtőernyővel.

Jacob először azt mondta a vizsgálatot folytató hatóságoknak, hogy a repülő meghibásodott, és fogalma sem volt arról, hogy hol volt a roncs, de a vizsgálatot végző szakértők nem találták logikusnak a történetét.

Később megállapították, hogy a férfi nem hívta a segélyhívót, sem a légiirányító központot, és kísérletet sem tett arra, hogy beindítsa a gép motorját, vagy biztonságos helyet keressen a leszálláshoz.

Jacob végül vádalkut kötött, és elmondta, hogy nem is akart biztonságosan földet érni a repülővel, és az ejtőernyős ugrása után megkereste a gépet, hogy eltávolítsa róla a rászerelt kamerákat.

A közlekedési hatóságot csak két nappal később értesítette a “balesetről”, és azt állította, hogy nem tudta, hol vannak a roncsok, pedig a valóságban egy barátjával elmentek a helyszínre, és a gépet is elvitték egy hangárba, ahol Jacob a repülő több részét is megrongálta, másik részeit pedig egyszerűen kukába dobta.

Bár a Youtubenézettség-növelés valóban sikerült a férfinek, de a pilótaengedélyét visszavonták, sőt hosszú börtönbüntetést is kaphat a hatóságok félrevezetése és a nyomozás akadályozása miatt.

előfizetés

(Guardian / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!