Breaking: lezuhant egy Boeing 132 emberrel a fedélzetén Kínában
Breaking: lezuhant egy Boeing 132 emberrel a fedélzetén Kínában

Forrás: Twitter/Shanghai Eye

2022. 03. 21.
Lezuhant egy Boeing 737-es repülőgép, miután a Kuanghszi hegységeinél balesetet szenvedett. A fedélzeten 132 utas tartózkodott – írta hétfőn a CCTV News. 

Tudósításunkat itt felfüggesztjük. A további fejleményekről külön cikkekben számolunk be.

16:02 – Drámai felvételek a romokról

 

15:19 – Videó a mentőalakulatokról

 

14:19 – Újabb felvétel a gép zuhanásáról?

Egyelőre nem erősítették meg ennek a felvételnek a hitelességét, amelyen állítólag a Boeing-gép zuhanása látható: 

 

13:39 – Nyomozást indíthatnak a lezuhant gép ügyében

A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) kész nyomozást indítani a lezuhant Boeing ügyében és felajánlotta az együttműködését a kínai hatóságokkal a szerencsétlenség okainak a feltárásában. 

 

13:07 – A családtagok a helyszínen várják a fejleményeket

Több utas családtagja megérkezett a tartomány székhelyére, hogy ott várják a legfrissebb információkat a mentési munkálatokról. A China Media Group tájékoztatása szerint nem tartózkodott külföldi állampolgár a járaton.

12:45 – A Boeing részvényei nagyot estek

A kínai repülőgép-szerencsétlenség hírére a Boeing részvényei mintegy 8 százalékot zuhantak a tőzsdéken. 

12:11 – Egy hegyoldalba csapódott be

A gép hegyoldalban csapódott be, ahol ennek nyomán tűz ütött ki. A kínai állami hírcsatornákon közzétett, a környéken készült amatőr felvételeken a hegyoldalról felszálló sűrű füst látható. A helyi hatóságok közlése szerint a tüzet már sikerült eloltaniuk a helyszínre érkező tűzoltóknak. Egyes felvételeken a gép leszakadt darabjai láthatóak, melyeket a becsapódás helyszínének környékén találtak meg.

12:00 – A Netflix dokumentumfilmje aktuálisabb, mint valaha

Még februárban jelent meg a Netflix dokumentumfilmje Zuhanás címmel, ami pont azt vizsgálja, hogy mi lehet annak az oka, hogy 5 hónap leforgása alatt két Boeing 737 Max típusú gép zuhant le a levegőből, 346 ember halálát okozva. A dokumentumfilm arra jut, hogy kizárólag a kapzsiság vezetett a kettős tragédiához. A mostani kínai tragédiánál egy Boeing 737-es gép zuhant le a magasból, ami az indonéziai és etiópiai szerencsétlenségek Max modelljének elődje. 

11:47 – Közel 9 kilométeres magasságból kezdett el zuhanni

A kevesebb, mint kétórás útidejű járaton közlekedő gép a VariFlight repülési információkat nyújtó platform adatai szerint 8800 métert meghaladó magasságban repült, amikor a felszállás után egy órával hirtelen a repülési magasság alá ereszkedett, és a sebessége is csökkent. Percekkel később kapcsolata megszűnt a földi irányítóközponttal.

11:35 – Összesen 538 mentős a helyszínen

Megérkeztek az első mentőalakulatok a helyszínre, számos tartományból segítik a mentési munkálatokat - adta hírül a CGTN

11:20 – 6 és fél éve van szolgálatban a gép

A Global Times című kínai lap információi szerint a balesetet szenvedett repülőgép hat és fél éve közlekedett. A lap az internetes kiadásában rámutatott: február 19-ig a kínai polgári légi közlekedésben a százmillió órát is meghaladta a biztonságos repülési idő, ami világszerte rekordnak számított.

11:11 – Megerősítette a felvételek hitelességét az állami média

 

10:53 – Fekete-fehérbe borult a légitársaság honlapja

A China Eastern légitársaság weboldala a tragédia hírére fekete-fehérre váltott. 

 

10:41 – A kínai állami média is közölt fotókat

Ezek szerint hitelesek lehetnek a korábban posztolt videófelvételek is. 

 

10:36 – Tüzet okozott a lezuhant repülő

A mentőalakulatok beszámolói szerint kisebb tüzet okozott az erdőben a lezuhant repülőgép. A felvételeken is nagy füstöt látni a repülőgép romjainál. 

10:20 – Felhasználók állítják: ez a lezuhant gépről szakadt le

 

10:15 – Legutóbb 2010-ben volt Kínában halálos repülőgépszerencsétlenség

Akkor egy Ebraer E-190 regionális járat zuhant le rossz látási körülmények között a Yichun-i repülőtéren, akkor a 96 utasból tragikus módon 44-en az életüket vesztették. 

10:07 – Újabb felvételek

 

10:04 – Egyre több felvételt töltenek fel a közösségi oldalakra

 

9:58 – Terjednek felvételek a Twitteren, bár nincsenek megerősítve

A közösségi médiában előkerült egy lezuhant repülőt ábrázoló kép, ám azt nem tudni, hogy a Boeing 737-es szerepel-e rajta.

 

9:50 – Hétfő hajnalban indult útnak Kantonba

A MU5735-ös járat 13:15-kor indult el helyi idő szerint Kunmingból Kantonba, a tartomány székhelyére.

 

9:31 – Tüzet okozhatott az erdős területen

Azt egyelőre nem lehet tudni, hányan veszítették az életüket a drámai repülőgép-szerencsétlenségben, amely a hírek szerint egy hegyi területen történt. A becsapódás tüzet okozott az erdős területen.

9:25 – Lezuhant egy Boeing Kínában

A kínai állami média hírei szerint lezuhant egy Boeing 737-es gép 133 emberrel a fedélzetén Kuanghszi-Csuang autonóm tartományban.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!