A Hungaroring visszavág
Vélemény
A Hungaroring visszavág

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

2021. 08. 02.
Nagyon nem szeretem a sport világát a világnézetekkel és politikával keverni, de egyrészt ilyen korban élünk sajnos, másrészt piszkosul nem én kezdtem.

Ez egy véleménycikk.

Mint ismeretes - miért is ne volna az, hiszen Timbuktutól a Kaliforniáig minden sajtóorgánum lehozta - Lewis Hamilton és Sebastian Vettel úgy találta jónak, hogy a Magyar Nagydíj előtt megpróbálja a nagyvilág előtt bizonyítani végtelen tájékozottságát és emberségét: jól kiosztja a magyar gyermekvédelmi törvényt.

Akár a bemagolt leckét mondták fel, akár a saját szívük vitte őket erre, csúfos tájékozatlanságról adtak tanúbizonyságot.

Előbbi elfogadhatatlannak, szégyenteljesnek nevezte a gyermekek védelmében hozott törvényt, utóbbi meg nyomasztónak minősítette a szabályozást, ami valójában az öncélú szexuális propaganda minden formáját megtiltja a kiskorúak számára. Vettel a nem túl combos nyilatkozatát megerősítendő: szivárványos sapiban, szivárványos SAME LOVE (ugyanolyan szerelem) feliratos felsőben, térdelve (kimaxolta) is mindenki tudtára adta, hogy itt bizony kőkemény politikai üzenetet akar ő közvetíteni.

A jóeNberkedés után pedig jött a futamon a jó nagy csattanás.

Hamilton egy borzalmas döntés miatt az időmérőn megszerzett pole pozíciójából a mezőny végére zuhant vissza, s a biztos győzelem helyett harmadikként tudott végül célba érni.

Vettel keményen versenyzett, az első helyet nem tudta megcsípni, a másodikat viszont igen. A bukta viszont picivel később jött, ugyanis diszkvalifikálták egy üzemanyag-ellenőrzési szabály miatt. Ezzel pedig elveszítette az összes megszerzett pontját ezen a futamon.

Ha hinnék a karmában, mondanám, hogy instant karma, de nem hiszek.

Hiszek viszont a vetés és aratás törvényében.

Abban, hogy amit az ember elvet, azt le is fogja aratni. Előbb vagy utóbb. Mondanám, hogy Vettel és Hamilton most learatta a totálisan felesleges ideológiai kliséit, de nem vagyok biztos abban, hogy ezeknek a kiállásoknak ennyi és ilyen lenne a foganatja.

Előbb utóbb mind learatjuk, amit vetünk - éppen ezért érdemes úgy beszélni és cselekedni, hogy annak egyszer meglesz a böjtje.

A sportemberek jobban teszik, ha maradnak a sportnál - ha valahol, ott biztosan jól tudják, hogy ami munkát belefektetnek, a pályán azt fogják tudni kamatoztatni. Kár lenne ezekért a valóban rendkívül tehetséges autóversenyzőkért, ha ilyen csúfos módon tévesztenék el a “pályát”.

U.i. Teljes jobbulást kívánok Hamiltonnak a long Covidból, mocskos egy dög az.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!