hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Ekkora veszteséget jelenthet Messi távozása a Barcelonának

Valóságos sokként (meglepetésként) érte a sportszerető társadalmat a hír, hogy a klubhűség egyik mintaképe, Lionel Messi egy rendkívül nehezen átlátható kálvária végén távozni kényszerül klubjától, a Barcelonától. A világ legjobbjának tartott labdarúgó fájdalmas búcsúja körül rengeteg a tisztázatlan és megválaszolatlan kérdés.

„Magyarország a legfontosabb ország Európában"

Dennis Prager neve mára egybeforrt a konzervatív ideológiát képviselő médiával. Ahogy a cenzúra és a baloldal totalitárius eszméje lassan mindent kiszorít, ami ellenkezik vele, Prager az amerikai jobboldal egyik utolsó ideológiai bástyájaként hirdeti a zsidó–keresztény értékeket. A mogullal az első MCC Feszten beszélgettünk Magyarországról, hitről, nemzetről és az ideológiai háborúról.

Kedves Olvasó!

Elképesztően felbolydult a nemzetközi főáramú média, miután két rendkívüli népszerűségnek örvendő amerikai konzervatív közéleti személyiség, Tucker Carlson, a Fox News sztárműsorvezetője és Dennis Prager, a PragerU animált oktatóvideó-portál alapítója nemcsak hogy „átallott” hazánkba látogatni, de még pozitív színben is tüntetett fel bennünket, megtörve azt a médiakarantént, mellyel több-kevesebb sikerrel igyekeztek elszigetelni Magyarországot. 

A sport és a politika viharos kapcsolatának története

Az elmúlt években jóval gyakoribb jelenség, hogy az aktuálpolitika is a sportesemények részévé válik. De kérdéses, hogy ez vajon mennyire egészséges és milyen hatásai lesznek.

Belföld

Mit kíván a magyar diák?

Nem kevesebb házi feladatot, több szabadidőt, hanem a pedagógusbérek emelését, oktatásügyi minisztériumot és több iskolapszichológust akar az ADOM Diákmozgalom. A diákok aláírást gyűjtenek, hogy a döntéshozókhoz is eljussanak javaslataik.

Nehéz helyzetben a kismamák

A várandós kismamák kétharmada szeretne választott orvost vagy szülésznőt, ugyanakkor az idén bevezetett hálapénztilalom folytán az egész ellátórendszerben ellehetetlenült a szabad orvos­választás joga. A kormány tavaly november óta ígéri a kérdés rendezését.

Hit és értékek

Hogyan lett az EU-ból LMBTQ-szabadövezet?

A szén- és acélipar területére vonatkozó ágazati unióként hetven éve útjára indított európai integrációs projekt ma már az Európai Unió LMBTQ-szabadövezetté alakításának állomásánál tart. Terebélyesedő szörnyként, ellentmondást nem tűrően, a szemünk előtt igyekszik fölemészteni az emberi személyiség magvát alkotó, alapvető nemi, nemzeti és vallási identitásokat.

HÁTTÉR

Mrs. America: egy háziasszony, aki megakasztotta a szélsőséges feminizmust

Minisorozat készült egy ikonikus amerikai konzervatív háziasszonyról, aki a ’70-es években sikerrel akadályozta meg a feminista mozgalom alkotmánymódosítását. A sorozat azt akarja elhitetni velünk, hogy Phyllis Schlafly mozgalma egytől egyig megfélemlített, megtévesztett nőkből állt, akik titkon vágytak a feministák által nyújtott szabadságra.

Megfigyelt felhasználók: rendőrt játszik az Apple

Az Apple bejelentette, hogy egy speciális szoftver vizsgálja majd az iPhone-okon és iPadeken tárolt felvételeket, gyermekekről készült szexuális tartalmú képek után kutatva. Az ilyen és ehhez hasonló technológiai újítások súlyos kérdéseket vetnek fel a privát szféra védelmét illetően.

KÁVÉSZÜNET

Meghökkentő barlang- és alagútrendszerek világszerte

Hányszor fordult elő, hogy egy főtéren ámulva vesztünk el az építészeti csodák látványában, mit sem sejtve arról, hogy egy egész világ terül el lábunk alatt a föld mélyében? A legváratlanabb helyeken bukkanhatunk izgalmas történelmi hagyatékokra, amelyek felvehetnék a versenyt az Indiana Jones-filmek helyszíneivel is.

Város A Város Alatt – turisztikai élménykombinát Egerben

Egerben egy óriási, többszintes alagútrendszer húzódik a föld alatt, egy nem szokványos múzeum. Mindenki remekül szórakozhat télen-nyáron, hidegben-hőségben egyaránt, hiszen itt mindig 13 Celsius fokos hőmérséklet. Az objektum ötletgazdáját, Tietze Károlyt faggattuk a város alatti különleges világ titkairól.

Amikor megnyomtuk a piros gombot

Moszkvában turistalátványosság készült az egyik egykori bunkerből, a 42-es számú, „Taganka” nevű polgári védelmi egységből. A vendéghívogató szóróanyagok szerint ez az egyetlen nem titkosított ilyen jellegű objektum, ahol interaktív múzeum és étterem is található.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!