hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ekkora veszteséget jelenthet Messi távozása a Barcelonának
Egy méltatlan búcsú története
Ekkora veszteséget jelenthet Messi távozása a Barcelonának

Fotó: AP / Joan Monfort

2021. 08. 12.
Valóságos sokként (meglepetésként) érte a sportszerető társadalmat a hír, hogy a klubhűség egyik mintaképe, Lionel Messi egy rendkívül nehezen átlátható kálvária végén távozni kényszerül klubjától, a Barcelonától. A világ legjobbjának tartott labdarúgó fájdalmas búcsúja körül rengeteg a tisztázatlan és megválaszolatlan kérdés.

Augusztus első napjaiban még mindenki biztosra vette, hogy Lionel Messi és a Barcelona tavaly nyáron drámaian megromló viszonya egyszer és mindenkorra rendeződött, miután az argentin sztár jelezte: maradni kíván a katalán együttesnél. Aztán derült égből villámcsapásként érkezett a hír: hiába egyezett meg egymással a klub és a játékos, a LaLiga gazdasági feltételei miatt nem tudja a Barcelona regisztrálni Messit a következő szezonra.

A lassan két éve tartó Messi-saga így korábban elképzelhetetlen véget ért: nem csoda, hogy ahány ember, annyiféleképpen értelmezi az eseményeket. Van, aki a Barcelona dilettantizmusát látja a kudarc mögött, mások Messit vádolják pénzéhséggel, megint mások pedig a spanyol ligát, illetve a futballvilág hatalmasait kritizálják a szálak rendkívül méltatlan elvarrása miatt. Hogy mi a teljes igazság, azt vélhetően nem fogjuk tudni megfejteni, de így is jó néhány tanulsággal szolgál Messi katalán klubtól történő távozása.

Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér akarsz

Hazugság lenne azt állítani, hogy Messi távozása minden előzmény nélkül történt meg.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!