Sebastian Vettel is beleszállt a magyar gyermekvédelmi törvénybe
Szerinte nyomasztó, hogy egy uniós ország ilyen törvényt hoz
Sebastian Vettel is beleszállt a magyar gyermekvédelmi törvénybe

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 07. 30.
Sajtótájékoztatón kérdezték a négyszeres világbajnok Forma-1 versenyzőt a magyarországi gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban. Sebastian Vettel nem tért ki a kérdés elől.

"Mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege.

Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz"

- mondta Sebastian Vettel a motorsport.com beszámolója szerint. 

Tegnap Lewis Hamilton, a nagy rivális tett közzé az Instagramon egy LMBTQ melletti kiállást. Ebben nem csak elfogadhatatlannak nevezte a magyar gyermekvédelmi törvényt, de arra is buzdította, hogy a közelgő népszavazáson álljanak ki a magyarok az LMBTQ mellett. 

Vettel szerint "tanulni kellene a múltból"

"Rengeteg lehetőségünk lett volna arra, hogy tanuljunk a múltból, és egyszerűen nem értem, hogy miért okoz még most is problémát az, hogy hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak, azt szeretni, akiket ők akarnak, élni és élni hagyni." - folytatta gondolatát Sebastian Vettel. 

Mint ismeretes, a kormány a gyermekvédelmi törvény kiegészítésében megtiltotta, hogy kiskorúaknak öncélú módon mutassanak be hetero-, és homoszexualitást. Kitiltotta a szexuális propagandát, köztük például a nemváltoztatást illető kurzusokat az iskolákból. Ezt értelmezte úgy a nemzetközi média és LMBTQ-oldal, hogy homofób diszkrimináció történik. 

A kormány minden vita során azt hangsúlyozza, hogy felnőtt emberek életébe nem történik beleszólás, mindenki úgy és azzal él, akivel akar. Kiskorúak esetében is a szexuális propaganda van tiltva, ezzel biztosítva a szülők jogát arra, hogy maguk rendelkezhessenek a gyermekük szexuális neveléséről. 

(motorsport.com)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!