Lewis Hamilton szerint "elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető" a magyar gyermekvédelmi törvény
Az F1-sztár szerint az LMBTQ mellett kell szavazni a közelgő népszavazáson
Lewis Hamilton szerint "elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető" a magyar gyermekvédelmi törvény

Forrás: Instagram/Lewis Hamilton

2021. 07. 29.
A közelgő Magyar Nagydíj előtt Instagram-szoriban üzent a világelső Forma-1-es versenyző: szóba került a gyermekvédelmi törvény és a közelgő népszavazás. 

„Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él. A hétvégi nagydíj felé közeledve a támogatásomat akarom kifejezni azok felé, akiket a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye érint.

A törvény elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető. Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, tekintet nélkül arra, kit szeret, vagy hogy mivel azonosul” 

- fogalmazott a hétszeres Forma-1 bajnok Hamilton. 

Forrás: Instagram/lewishamilton
Forrás: Instagram/lewishamilton

 

A népszavazáson való részvételre buzdít

Az autóversenyző arra is bátorította a magyar embereket, hogy

"menjenek el szavazni a közelgő népszavazásra és védjék meg az LMBTQ+ közösség jogait".

A kormány népszavazása többek között arról szól, hogy a gyermekeknek ne lehessen nemváltó műtéteket népszerűsíteni. 

Lewis Hamilton szerint most nagyobb szüksége van ennek a közösségnek a támogatásra, mint valaha. Ahogyan arról a Hetek korábban beszámolt, a kormány 5 kérdésben népszavazást kezdeményezett a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban. A Hetek képbehozójában azt vizsgáltuk, hogy valóban homofób-e a törvény.

(Instagram)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!