"Egy férfi csak a menyasszonya és Isten előtt térdel" - kőkeményen beszóltak Hamiltonnak
Vitalij Petrov volt Forma-1-es pilóta szerint hatalmas túlzás a BLM-póló
"Egy férfi csak a menyasszonya és Isten előtt térdel" - kőkeményen beszóltak Hamiltonnak

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 09. 29.
Egyre több kritika éri a Forma1 sztárját, Lewis Hamiltont, amiért a létező összes eszközzel próbálja népszerűsíteni a Black Lives Matter mozgalmat és az Egyesült Államokból elterjedt térdeléssel történő tiltakozást. Most Vitalij Petrov volt orosz pilóta mondta el karakán véleményét a témában. 

Petrov az orosz Championat nevű lapnak nyilatkozott a Forma-1 orosz futamát megelőzően, aki felesleges felhajtásnak minősítette a versenyek előtti kötelező performanszt. A Formula.hu összegzése szerint az ország első Forma-1-es pilótája a következőket mondta: 

„Szerintem a Black Lives Matter-póló túlzás, mint ahogy az is, hogy mindenkit térdelésre szólítanak fel. A térdelést nem is tudom hova tenni, hiszen a mi hagyományaink szerint egy férfi csak két esetben ereszkedik térdre: a gyülekezetben Isten színe előtt, valamint amikor eljegyzi a jövendőbelijét.”

Petrov szerint az teljesen természetes, hogy az ember a követőit buzdítja, interjúkat ad, még az is, hogy megmozdulásokon vesz részt, vagy a kormányára próbál hatni. "De, hogy a Forma-1-ben mindenkit felszólítson... Szerintem a rajongók fele nem tudja ezt hova tenni."

"Mi van akkor, ha egy pilóta kijelenti, hogy meleg? Mindannyian szivárványos zászlóban jelennek majd meg, vagy mindenkinek melegként kell tetszelegnie?"

Közben a FIA bejelentette, hogy a pilóták nem hordhatnak a versenyruhájuktól eltérő pólókat a futamokat követő dobogós ceremónia és az interjúk során. A rendelkezés szerint a versenyzőknek az overalljukban kell maradniuk, ami nyakig fel van húzva. Nem megengedett a derékig nyitott állapot sem. Hamilton a Toszkán nagydíjat követően egy olyan pólót vett fel, amin az szerepelt, hogy "tartóztassák le a rendőröket, akik megölték Breonna Taylort."

A Hamilton által hivatkozott eset még év elején történt, amikor az Egyesült Államok egy letartóztatási paranccsal érkeztek ki Breonna Taylor házához. A nő párja tüzet nyitott a rendőrökre, amit a tisztek viszonoztak is. Ebben a tűzpárbajban vesztette életét a Taylor. 

(Formula.hu, Marca, F1világ.hu)

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook-oldalunkon megteheti: 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!