A Hamász ketrecben tartotta fogva az Izraelből elhurcolt nőket
A Hamász ketrecben tartotta fogva az Izraelből elhurcolt nőket

Twitter/Ehab Hassan

2023. 11. 28.
A Hamász által Izraelből Gázába húrcolt nőket ketrecekben tartották fogva - számolt be róla az izraeli média a "Túszok és eltűnt családok" fórumának egyik tagjának nyilatkozatára hivatkozva.

A Jerusalem Post beszámolója szerint az állítást megerősítik a Hamász Telegram-csatornáján közzétett azon videók is, melyeken az látható, hogy a fogságban töltött idő jelentős részét ketrecekben töltötték a túszul ejtett gyermekek.

Ishay Coen izraeli újságíró azt írta Twitteren, hogy "a Hamász által fogva tartott nők az idő nagy részét ketrecekben töltötték", és erre azért is fontos felhívni a figyelmet, mert a terrorszervezet lényegében a túszok számára lediktált levelekkel próbálja azt a képet festeni magáról, hogy mennyire emberséges. Azokat úgy állítja be, mintha a túszok saját gondolatai lennének.

A Hamász hétfőn tett közzé egy olyan levelet, amelyet állítólag Danielle Aloni írt, akit 5 éves kislányával, Emiliával együtt elraboltak és fogságban tartottak. A héberül írt és arabra lefordított levélben állítólag megköszönte a Hamásznak a lánya felé tanúsított "rendkívüli emberséget", aki "királynőnek érezte magát" a fogvatartás alatt.

A levélben a Jerusalem Post beszámolója szerint ez is olvasható: "Örökre ennek a szeretetnek a lekötelezettje leszek, hiszen [Emilia] nem egy örökös pszichológiai traumával távozott innen ". Az Aloni család ugyanakkor nem erősítette meg sem ezt a levelet, sem az abban foglalt állításokat, bár a Hamász terrorszervezet széles körben terjesztette azt a közösségi médiában.

És ez a levél csupán egy a sok közül, amelyet a túszok kénytelenek voltak megírni a Hamász-fogságban.

(Jerusalem Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!