„A folyótól a tengerig” a Hamaszt éltették a Karmelita tövében
Blokád alá vették a Lónyay-Hatvany villába tartott izraeli konferenciát
„A folyótól a tengerig” a Hamaszt éltették a Karmelita tövében

Forrás: Morvay Péter

2024. 05. 21.
Palesztin, illetve Hamasz-párti tüntetők egy csoportja megzavarta az izraeli nagykövet beszédét azon a konferencián, amelyet az október 7-ei szexuális erőszakról tartottak a Karmelita közelében levő Lónyay-Hatvany villában. A demonstrálók a bejárat előtt kezdtek skandálásba.

Mint korábbi cikkünkben megírtuk, palesztin tüntetők zavarták meg az izraeli nagykövet előadását a Danube Institute rendezvényén. A dulakodás és kiabálás, szitkozódás miatt a rendezvényt félbe kellett szakítani. 

Közben a tüntetők az esemény helyszíneként szolgáló Lónyay-Hatvany villa bejáratánál gyűltek össze, és ott kezdték el skandálni, hogy "a folyótól a tengerig, szabad Palesztinát!". 

@hetek.hu Palesztin és terrorpárti tüntetők blokád alá vonták az épületet, ahol egy izraeli konferenciát tartottak éppen a Karmelita szomszédságában. “A folyótól a tengerig szabad Palesztinát” - rigmust kiabálták, miközben a vendégeket nem hagyták távozni. #izrael #magyarország #karmelita #palesztin ♬ Can Can (Hardstyle Mix) - Da Tweekaz & High LEvel

(Mivel a TikTokról időközben gyűlöletbeszéd miatt eltávolították a videót, ezért ezt a Youtube-felvételen láthatják 0:38-tól)

Ezt a rigmust több országban már antiszemita uszításnak, és népirtásra való buzdításnak minősítették, és ezért be is tiltották. 

A blokád miatt a vendégek egy részét kerülőúton kellett kimenekíteni az épületből, de a helyszínen tartózkodó kollégánk tájékoztatása szerint vannak olyan idős vendégek, akik nem merik egyelőre elhagyni a helyszínt.

Magyarországon a rendőrség és a kormány bejelentése szerint, tilosak a terrorpárti tüntetések. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!