Gyorshír: Palesztin tüntetők zavarták meg Budapesten az izraeli nagykövetet
A Danube Intézet konferenciájára jutottak be
Gyorshír: Palesztin tüntetők zavarták meg Budapesten az izraeli nagykövetet

Forrás: Morvay Péter

A Danube Intézet konferenciájára tudatos provokációra készülve ültek be Hamász-támogató aktivisták. Helyszíni tudósításunk.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az október 7-ei Hamász-pogrom során a nők ellen elkövetett szexuális erőszakról tartanak konferenciát Budapesten, amelyen Jakov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet mellett többek között az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője és más tudományos vendégek is részt vettek.

@hetek.hu Gyorshír: szitkozódó, sipítozó palesztin tüntetők zavarták meg az izraeli nagykövetet Budapesten. Követelték a Szabad Palesztinát a “folyótól a tengerig”, miközben dulakodtak a rendezőkkel a Danube Institute október 7-ei szexuális erőszakkal foglalkozó konferenciáján. #izrael #palesztin #nagykövet ♬ eredeti hang - Nem csak hetilap.

 

Mintegy 15 perce beszélt a nagykövet, amikor az első provokátorok kiabálni és dulakodni kezdtek, „Szabad Palesztinát” követeltek, a „folyótól a tengerig”. Amikor a rendezők kikísérték őket nagyjából 10 percenként újabb és újabb tüntetők álltak fel kiabálva.

A provokáció ellenére a konferenciát nem szakították félbe, jelenleg is tart, de a nagykövet elhagyta a helyszínt.

 

 

Izraeli előadó: a provokáció volt a céljuk

Shirel Liberman izraeli influencer, a konferencia egyik előadója az incidenst követően a Heteknek azt nyilatkozta, hogy rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy egy olyan eseményt zavartak meg, amely éppen az október 7-én történt nők és férfiak elleni szexuális erőszakról szól. "És ezt tartották a megfelelő helynek arra, hogy sikoltozzák és kiabálják az értelmetlen propagandájukat és dezinformációjukat" - fogalmazott. 

Shirel hangsúlyozta, hogy mindannyian nyitottak a párbeszédre és készek arra is, hogy beszéljenek és válaszoljanak a nehéz kérdésekre is. "Amit viszont ma láttunk, az ennek a teljes ellentéte - kizárólag a provokáció, és a megzavarás volt a cél" - fogalmazott. Ugyanakkor leszögezte, hogy ennek ellenére ők továbbra is tántoríthatatlanul és határozottan kiállnak az igazságuk mellett.

A rendezvényt egyébként a Karmelita közelében levő Lónyay-Hatvany villában tartották.

Frissítés: blokád alá vonták a bejáratot

Másik útvonalon keresztül kell kijuttatni a rendezvény résztvevőit, miután a palesztin "békeaktivisták" blokád alá vonták az épület bejáratát

A Hamasz-párti demonstrálók egy csoportja a bejárat előtt a több országban már betiltott antiszemita rigmust, a "folyotól a tengerig szabad Palesztinát" mondatot kiabálják. 

 

@hetek.hu Palesztin és terrorpárti tüntetők blokád alá vonták az épületet, ahol egy izraeli konferenciát tartottak éppen a Karmelita szomszédságában. “A folyótól a tengerig szabad Palesztinát” - rigmust kiabálták, miközben a vendégeket nem hagyták távozni. #izrael #magyarország #karmelita #palesztin ♬ Can Can (Hardstyle Mix) - Da Tweekaz & High LEvel

 

Helyszíni tudósítónk, Morvay Péter arról számolt be, hogy több idős vendég egyszerűen nem meri elhagyni az épületet a tüntetők miatt. 

Frissítés (21:32): Rendőrök érkeztek ki a helyszínre, hogy helyreállítsák a rendet és igazoltassák a tüntetőket.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!