hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Iráni atom: Izrael több milliárd dollárt költene megelőző csapásra
Mit váratunk a perzsa államtól az új évben?
Iráni atom: Izrael több milliárd dollárt költene megelőző csapásra

Bident gúnyoló karikatúra az egykori amerikai nagykövetség épületénél Teheránban.(Fotó: AP Vahid Salemi )

2022. 01. 06.
Elvileg nincs ugyan az iráni atomalku újratárgyalásának határideje, a napokban folytatódó bécsi csúcstalálkozók kapcsán mégis egyre többen kongatják a késlekedés vészharangját. Mire számíthatunk a perzsa államtól 2022-ben?

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Globális szinten igencsak turbulens évként zárult 2021; minden országban első helyen a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés és az azzal kapcsolatos híradások álltak. Ennek ellenére geostratégiai és világpolitikai szinten is olyan lemezmozgások álltak be, amelyek hosszú távon ugyanolyan hatásúak, mint a vírus okozta kihívások. Ennek a leglátványosabb mozzanata az Egyesült Államok afganisztáni kivonulása volt, ami regionális, de világszinten is stratégiai változást eredményezett, hiszen ha egy óriás megmozdul, azt a többi szereplő is megérzi.

Washington döntése alapvetően nem jelenti azt, hogy megszűnt a régió iránti érdeklődése, mivel annak súlyos következményei lehetnek rá nézve. Ebből kifolyólag rákényszerülhet arra, hogy közeledjen két olyan ország felé, amelyek jelentős aktivitást fejtenek ki a régióban: Oroszország és Irán.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!