hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Intifáda az Egyesült Államokban
„A szélsőbal a radikális iszlamisták kottáját követi”
Intifáda az Egyesült Államokban

Fotó: AP / Sait Serkan Burguz

2020. 06. 04.
A szélsõbal ideológusai már régóta faji feszültségek szításával akarnak káoszt és anarchiát kelteni az Egyesült Államokban, csak az alkalomra vártak – állítja Jerome Corsi amerikai konzervatív mûsor­vezetõ és publicista.

Ön könyvet írt az amerikai háttérállam, a Deep State működéséről. Hogyan látja az elmúlt hetek eseményeit ennek a fényében: spontán felháborodás egy jogellenes rendőri akció miatt, vagy valami más?

– Szerintem annak az államcsínynek a folytatása zajlik, ami 2017. január 20-án, Donald Trump elnök beiktatásának napján kezdődött el. Ennek része volt a Mueller-féle vizsgálat, amely nem mutatott ki semmilyen orosz befolyást Trump oldalán és a szintén légből kapott kongresszusi impeachment eljárás. A konkrét eset előképét pedig 2014-ben láthattuk a Missouri állambeli Fergussonban, ahol egy fehér rendőr lelőtt egy ártatlan, nagydarab fekete fiatalembert. Legalábbis a média így láttatta az esetet, miközben az áldozat valójában éppen egy erőszakos rablást követett el, amikor feltartóztatták, és rá is akart támadni az őt felszólító rendőrre, akit később a vizsgálat során fel is mentettek. Akkor is zavargások és fosztogatások kezdődtek ennek ürügyén, ahogy most is. Ugyanaz a csoport állt szervezőként mindkét akció mögött. Az anarchista Antifa mozgalom a múlt század húszas éveire nyúlik vissza, Németországba, ahol a weimari köztársaság ellen indítottak támadásokat – történetesen a barnainges náci különítményekkel együtt. Szó sem volt semmiféle antifasizmusról, sem akkor, sem most.

A hírekben a tüntetések kapcsán többet hallani a Black Lives Matter (A feketék élete számít – BLM) fekete jogvédő mozgalomról…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!