Pert nyert az albán pásztor, akit a családdal kapcsolatos bibliai világnézete miatt gyűlöletbeszéddel vádoltak meg
Pert nyert az albán pásztor, akit a családdal kapcsolatos bibliai világnézete miatt gyűlöletbeszéddel vádoltak meg

Forrás: Facebook/Pastor Akil Pano

2023. 05. 26.
Akil Pano a tévében beszélt arról, hogy aggasztó dolog, hogy újra akarják definiálni az anya és apa, illetve a házasság fogalmát.

Az albán pásztort ezután megvádolták gyűlöletbeszéddel és beperelték, most azonban a Facebook-oldalán jó hírt tett közzé.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

"2021 májusában és június elején az 1-es és a 2-es szülő témája került napirendre, egész pontosan az, hogy az óvodai és iskolai nyomtatványokon az anya és az apa helyét számokkal váltanák fel. Pásztorként és filozófiaprofesszorként több nyilvános vitában is világossá tettem, hogy az anya és az apa nem váltható ki számokkal, hiszen ez 'dehumanizáló' eljárás" 

- mondta a Heteknek adott korábbi interjújában Albánia legnagyobb evangéliumi gyülekezetének vezetője.

Az albán LMBTQ-lobbiszervezet ezután a pásztort gyűlöletbeszéddel vádolta meg, és feljelentették a diszkriminációellenes kormánybiztosnál. A panaszt a biztos elutasította, de Akil Pano úgy döntött, hogy beperli a kormánybiztost diszkrimináció miatt, mivel azt javasolták neki, hogy ne beszéljen a felszólalásaiban “érzékeny kérdésekről”.

Az albán pásztor most Facebook-oldalán arról számolt be, hogy megnyerték a pert, ami egyben azt is jelenti, hogy “a szólás- és lelkiismereti szabadság és a hit nyert”, de az összes albán is, aki Istenben hisz.

Akil Pano Istennek adott hálát a jogi győzelemért.

előfizetés

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!