Meg van a véleménye az EU migrációs politikájáról? Itt elmondhatja
Meg van a véleménye az EU migrációs politikájáról? Itt elmondhatja

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 08. 26.
Az Európai Unió csendben hozzászólási lehetőséget nyitott meg weboldalán az új migrációs csomagról, amivel augusztus 27-ig, azaz holnap éjfélig lehet élni az oldalon való regisztrálás után. Mivel a lehetőségről rendkívül kevesen tudtak, eddig összesen 340 komment érkezett. 

Az Európai Bizottság friss kezdetet, és átfogó tervet ígér a migrációval és menedékjogokkal kapcsolatosan erős külső határokkal, jól funkcionáló schengeni övezettel, és világos feltételekkel arra vonatkozóan, hogy kik jogosultak Európa védelmére és kiknek kell hazatérniük származási országukba. 

A hivatalos weboldalon közzétett szöveg szerint: "Az új migrációs és menekültügyi paktum átfogó, fenntartható és válságbiztos migrációs és menekültügyi keretet hivatott létrehozni, amely a migrációs útvonal teljes egészét szabályozni fogja (a származási országoktól kezdve a tranzitországokon keresztül egészen az uniós fogadó országokig).

A paktum a Bizottság 2015. és 2018. évi javaslataira fog épülni, és pótolni fogja a közös európai menekültügyi rendszer modernizálásához szükséges hiányosságokat. A cél az, hogy az uniós országok hatékony migrációs és menekültügyi politikákat alkalmazhassanak."

A paktum részletei ezen a linken érhetők el részletesen, és itt lehet kommentálni is azt, egészen holnap éjfélig.

A Bizottság a kezdeményezés további kidolgozásakor és pontosításakor figyelembe veszi a beérkezett véleményeket. A visszajelzésekről a Bizottság összegző jelentést készít, amelyben elmagyarázza, hogy miképpen veszi figyelembe az észrevételeket, illetve adott esetben miért nem fogad el bizonyos javaslatokat. A beérkezett visszajelzéseket közzétesszük ezen a webhelyen, ezért meg kell felelniük a véleménynyilvánításra vonatkozó szabályoknak.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!