hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ilyen lenne az Európai Egyesült Államok?
„Magyarország Európa szégyene” – állítja könyvében Guy Verhofstadt
Ilyen lenne az Európai Egyesült Államok?

Fotó: AP / Geert Vanden Wijngaert

2021. 01. 20.
„A jövő Európája nem nyugodhat a nemzeti identitáson. A ma Európája, a nemzetek Európája a múlt relikviája; gyakorlatilag halott, már csak amiatt is, mert nem képes megfelelni a most élő emberek igényeinek” – írja Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök az Európai Egyesült Államok létrehozását sürgető könyvében. Verhofstadt dermesztő víziója nemcsak a nemzeti identitást törölné el a jövő Európájából, hanem a vallási és történelmi tradíciókat is.

Hack Péter múlt heti számunkban megjelent tanulmányában (Európa keresztúton. Hetek, 2021. január 15.) utal Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök Az Európai Egyesült Államok című könyvére, amely 2005-ben, az Európai Alkotmány ratifikálását ellehetetlenítő népszavazási kudarcok után jelent meg. Az időzítés is jól mutatta, hogy a föderáció mellett elkötelezett európai elit a közvélemény elutasításából nem azt a következtetést vonta le, hogy időszerű lenne újragondolni a terveiket, hanem épp ellenkezőleg: még inkább fel akarják gyorsítani az egyesülés folyamatát.

Magyar fiatalokkal Magyarország ellen 

Ahogyan azt Hack Péter is megállapította elemzésében, a brexit lezárulta után idén eldőlhet, hogy „az amerikai választások következtében nemzetközi szinten nagy lendületet kapó globalisták Európában is áttörést érnek-e el, tovább korlátozva az európai nemzetek szuverenitását, vagy van még választói támogatás azok mögött, akik az európai együttműködést kölcsönös érdekeken alapuló pragmatikus együttműködésnek, és nem a Negyedik Birodalomnak szeretnék látni”.

Európa ezzel az alapkérdéssel áll szemben. A politikai csata még nem dőlt el, de a tét történelmi: az európai nemzetek – köztük a több mint 1100 éves magyar nemzet fennmaradása – forog kockán. Nem túlzás ez a megállapítás, mert az európai globalisták világossá tették szándékukat, mint azt Guy Verhofstadt újabb könyve igazolja. Elolvastuk a veterán európai politikus „Európa utolsó esélye: Miért kell az európai nemzeteknek egy tökéletesebb uniót alkotniuk” (Europe’s Last Chance: Why the European States Must Form a More Perfect Union, Basic Books, 2017) című prog­ramadó művét, amely feketén-fehéren bemutatja, milyen jövő várna ránk az Európai Egyesült Államokban. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!