hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem adják fel: fogyatékkal élők küzdelme a lakhatásért
Közösségi adakozásból épülhet fel a lélekközpont
Nem adják fel: fogyatékkal élők küzdelme a lakhatásért

A Mikes Lélekközpont leendő lakói. A kép jobb szélén Üveges Kata, tőle balra Németh Zsóka.(Forrás: Nem Adom Fel Alapítvány)

2021. 12. 15.
Nem könnyű ma fiatalon lakáshoz jutni, de mondhatni, lehetetlen küldetés ez a fogyatékkal élők számára. Így válhat bevett gyakorlattá, hogy valaki előbb kerül idősotthonba, mint a szülei. A felnőtt fogyatékos emberek lakhatási krízisén szeretne segíteni a Nem Adom Fel Alapítvány.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Nemrég került sor egy sajtótájékoztatóra Magyarország első, sérült emberek által létrehozott és működtetett bisztrójában, a Nem Adom Fel Alapítvány kávézójában. Az alapítvány ugyanis közösségi adakozásból szeretné megvalósítani fiatal tagjai álmát, az önálló lakhatást biztosító Mikes Lélekközpontot. A 11. kerületi Mikes Kelemen utcában lévő telket is közadakozásból sikerült megvenniük, ide képzelték el az épületet, amelynek látványtervét most mutatták be a nagyközönségnek. A hiánypótló budapesti létesítményben fogyatékkal élő fiatalok támogatott lakhatása valósulna meg: 10 fiatal élhetne itt 6 apartmanban – ki egyedül, ki a párjával – emberhez méltó körülmények között, 2-3 segítő szakember jelenléte mellett.

„39 éves vagyok, eddig Nagykállón éltem az édesanyámmal. Ő 71 éves, és mióta összeroppant 3 csigolyája, azóta különösen megnehezült az életünk, mindketten segítségre szorulunk. Olyan helyzetbe kerültünk, hogy nemrég kénytelen voltam a Down Alapítvány átmeneti otthonába költözni, ahol legjobb esetben is maximum két évig maradhatok” – mondta el Üveges Katalin, aki mozgás-, illetve beszédfogyatékossággal küzd, és ha minden jól megy, a Mikes Lélekközpont egyik leendő lakója.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!