hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Clinton is érintett? Így akarják elsikálni a durva pedofil botrányt

Jeffrey Epstein, a nemzetközi elitet átszövő pedofil szexrabszolga-hálózat királya 2019 augusztusában gyanús körülmények között meghalt, de a network nem szűnt meg. Most úgy tűnik, egy emberre próbálják ráverni a balhét.

Pakisztán igen, Magyarország nem: felemás demokráciacsúcs

A múlt héten 110 ország képviselői gyűltek össze egy virtuális „Csúcstalálkozó a demokráciáért” konferencia alkalmából, hogy a világ szabad nemzeteit összefogják a tekintélyelvűség és a korrupció ellen, valamint az emberi jogok mellett. Túl szépnek hangzott ahhoz, hogy igaz legyen.

Önvezető taxik, kamerák és robotkutyák: ilyen egy igazi okosvárosban élni

Álmos kis halászfalu volt, ma lüktető technológiai csomópont. A smart city fejlesztésekben élen járó Szingapúr minta szeretne lenni a világ más városai számára. ott élő magyarokkal beszélgettünk a futurisztikus mindennapokról.

"Mintha bombát dobtak volna a városra"

Múlt hétvégén az Egyesült Államok történetének talán leghosszabb útvonalon pusztító tornádója söpört végig Arkansastól egészen Kentuckyig. Akár 100 ember is életét veszthette a természeti csapásban.

Belföld

Rettentően megnőtt a Covid idején a családi erőszak

Magyarországon átlagosan hetente hal meg egy gyermek vagy egy nő a családi, illetve párkapcsolati erőszak következtében. A gazdasági és társadalmi krízishelyzetek, valamint az ünnepek ebből a szempontból kiemelt szezonnak számítanak. A rendőrségi adatok szerint a járvány alatt közel duplájára nőtt a családon belüli erőszakos bűncselekmények száma.

Így hódítaná meg a hazai egyházakat a genderideológia

Búvópatakként terjed az LMBTQ- és genderideológia a magyar protestáns felekezetekben is. A folyamatot aggodalommal figyelő lelkészek szerint az elfogadás és a szeretet köntösében megjelenő progresszív teológia térhódítása nemzetközi minta alapján történik, minden felekezetet érint és alapjaiban veszélyezteti a keresztény gyülekezetek jövőjét.

Vetkőzőshow és telejósda: ezek jöttek be eddig Gattyán Györgynek

Azt állítja, hogy képes kétharmados győzelemre a Fidesszel szemben. Digitális Magyarországot építene 21. századi Széchenyiként. Plakátjai, hirdetései a karácsonyi ünnepi szezonban kikerülhetetlenek, utcán, telefonon, közösségi médiában. Gattyán György láthatóan nagyon szeretné, ha az emberek nem a pornópápát és a vajákos jósoldal-üzemeltetőt látnák benne. Pedig az volt, és ma is az.

Hit és értékek

„Covid-1948”: Így pusztít a korona-antiszemitizmus

Kevesen gondolták volna, hogy újjá­éled a középkor egyik leguszítóbb antiszemita toposza, a kútmérgező zsidók meséje. Pedig a Covid-19 járvánnyal ez és még számos alaptalan előítélet újra mérgez. A terjesztésben kulcsszerepet játszanak az Izrael-ellenes baloldaliak és arab szövetségeseik is.

HÁTTÉR

Nem adják fel: fogyatékkal élők küzdelme a lakhatásért

Nem könnyű ma fiatalon lakáshoz jutni, de mondhatni, lehetetlen küldetés ez a fogyatékkal élők számára. Így válhat bevett gyakorlattá, hogy valaki előbb kerül idősotthonba, mint a szülei. A felnőtt fogyatékos emberek lakhatási krízisén szeretne segíteni a Nem Adom Fel Alapítvány.

Így változtatta meg a történelmet a Pearl Harbor-i támadás

Hogy térdre kényszerítse csendes-óceáni riválisa haditengerészetét, Japán meglepetés­csapást indított. Az addig semleges amerika belépett a háborúba, majd a következő korszak szuper­hatalmává vált.

KÁVÉSZÜNET

Nagy a baj, ötszörösére nőtt a szorongó gyerekek száma

Sajnos nem minden családban önfeledt időszak a karácsony. Szakemberek segítenek megérteni miért, és tanácsot adnak, mire érdemes figyelni.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!