hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pakisztán igen, Magyarország nem: felemás demokráciacsúcs
Nem fértünk bele a "szabad világba"
Pakisztán igen, Magyarország nem: felemás demokráciacsúcs

Fotó: AP / Evan Vucci

2021. 12. 15.
A múlt héten 110 ország képviselői gyűltek össze egy virtuális „Csúcstalálkozó a demokráciáért” konferencia alkalmából, hogy a világ szabad nemzeteit összefogják a tekintélyelvűség és a korrupció ellen, valamint az emberi jogok mellett. Túl szépnek hangzott ahhoz, hogy igaz legyen.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Úgy tűnik, a Biden-adminisztráció szerint 110 szabad ország létezik ma a földön, ami igencsak erős költői túlzás. Ráadásul a meghívottak között olyan államok is szerepelnek, mint Pakisztán (aligha egy szabad ország) – míg Magyarország „valahogyan” lemaradt a listáról.

Kettős mérce

A pakisztáni demokráciáról nem sok jót hallani. A hírek inkább „állampolgárok rejtélyes eltűnéseiről”, „politikai foglyokról”, „bírósági eljárás nélküli kivégzésekről” és „emberkereskedelemről” szólnak, nem beszélve a gyakran fizikai erőszakba torkolló vallási feszültségről. Csütörtökön Pakisztán mégis részt vett az idei „demokráciacsúcson”. Magyarország nem.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!