hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Covid-1948”: Így pusztít a korona-antiszemitizmus
A járvány kapcsán újra hódítanak az ősi hazugságok
„Covid-1948”: Így pusztít a korona-antiszemitizmus

Náci jelképeket értelmeznek újra az antiszemita oltásellenes tüntetők.(Fotó: AP / Peter Dejong)

2021. 12. 15.
Kevesen gondolták volna, hogy újjá­éled a középkor egyik leguszítóbb antiszemita toposza, a kútmérgező zsidók meséje. Pedig a Covid-19 járvánnyal ez és még számos alaptalan előítélet újra mérgez. A terjesztésben kulcsszerepet játszanak az Izrael-ellenes baloldaliak és arab szövetségeseik is.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Tizennyolc százalékkal emelkedett 2019-ben a súlyos incidenst jelentő antiszemita esetek száma világméretekben, az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Legalább 53 zsinagógát, közösségi központot és iskolát ért támadás, miközben 47 százalékkal nőtt az életveszélyes fenyegetések és 24 százalékkal a zsidó magántulajdonok elleni támadások száma.

Az adatok a koronavírus-járvány előtti utolsó békeévből származnak, de a helyzet azóta csak romlott.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!