Hetek Univerzum
"Szeresd embertársadat, mint önmagadat!"
Hogyan lehet segíteni a Down-szindrómás gyermekek sikeres fejlődését?

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

"Szeresd embertársadat, mint önmagadat!"
Hogyan lehet segíteni a Down-szindrómás gyermekek sikeres fejlődését?
Március 21-e a Down-szindróma világnapja. Amerikától Ázsiáig a világ számos országában különféle tudományos vagy éppen abszurd rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a szervezők a genetikai eredetű intellektuális képességzavarral küzdő gyermekekre. Az Európai Parlamentben, Strasbourgban magas szintű kerekasztal-tárgyalást szerveznek világhírű nemzetközi kutatókkal. Kanadában össze nem illő színes zoknik viselésével jelzik majd a résztvevők, hogy a disszonáns külső általában kiváló értékeket takar. Vajon mi lehet a kiút az intellektuális képességzavarból? Mi a legtöbb, ami – jelen tudásunk szerint – a genetikai rendellenességekkel élő emberek gyógyulásáért tehető? (2015. 03. 20.)  

Peetjie Engels egy holland kisvárosban, Limburgban él, de beutazta már az egész világot. Különféle zenei gálákra hívják, mert kiválóan klarinétozik. Egy női karban is énekel, úszóversenyekre jár, több táncszakkör tagja, rengeteget biciklizik, autózik, na és persze a munka: diplomás dajka egy helyi óvodában.

Peetjie Engelsnek – ma már abszolút mellesleg – Down-szindrómája van.

Egyszerű angolsággal, de választékos szókinccsel társalog.

„Nagyszerű életem van: dolgozom, táncolok, rajzolok, és a barátaim számát sem tudom… Boldog vagyok.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!