hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 02.02. (XXII/5) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Nem vagyok sem holland Orbán, sem holland Trump

A magyar miniszterelnököt az év emberének tartja, bár nem mindenben ért vele egyet. Habár már 14 éve éli az életét rendőrök gyűrűjében, nem bánt meg semmit. Az iszlamista fenyegetések ellenére úgy véli, bátran ki kell állni a zsidó-keresztény alapokon nyugvó európai nemzetek védelméért.

Harcolni kell a jogainkért!

A modern társadalmakban a jog határozza meg azt, hogy milyen kultúra alakul ki - állítja a Vallásszabadság Központ amerikai elnöke. Travis Weber szerint Közép-Európának fel kell készülnie a könyörtelenül éles kulturális háborúra, és ehhez minél több, társadalmi kérdésekben aktív keresztényre van szükség.

Világtrendek Davosból

Rekordszámú, 3 ezer résztvevővel rendezték meg idén a Világgazdasági Fórumot Davosban, ahol a szenzációvendég ezúttal Donald Trump amerikai elnök volt.

Belföld

Palkovics: A tanulásra időt kell szánni

Az oktatás modernizálásáért a közelmúltban diákok és tanárok is megmozdulásokat szerveztek. Hetek-interjú Dr. Palkovics Lászlóval.

A Corvinusból a Lidlbe?

A Lidl a pénztárosokat bruttó 260 ezer forinttal veszi fel, ami meg­felel egy adjunktus kezdőbérének. A bérkérdés, a kancellári rendszer és a magyar felsőoktatás versenyképessége volt a visszatérő téma a Magyar Felsőoktatás 2017 című szakmai konferencián, amelyet a BCE Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások Központja rendezett. Az alkalomra egy, a felsőoktatás elmúlt évtizedét áttekintő tanulmánykötet is megjelent.

Rizikózó baloldal

Sem a DK, sem az MSZP nem aggódik országos listája miatt az egyéni körzetek kapcsán, a szocialisták ugyanakkor továbbra is elhibázottnak tartják, hogy az összefogás nem teljeskörű.

Karácsony szövetségesei

Január 25-én adta hírül a Párbeszéd közleménye, hogy a néhány hete még az Együttel, ma már az MSZP-vel választási együttműködésben álló, mérhetetlen támogatottságú minipárt együttműködési megállapodást kötött a Vajnai Attila elnök képviselte Európai Baloldal – Munkáspárt-2006-tal, valamint a Kalmár Szilárd alelnök képviselte Balpárttal.

HÁTTÉR

Beteg, aki nem szélsőliberális?

Betegség jele a hagyományos értékek védelme és a népképviselet a szélsőliberális emberi jogvédők szerint. Ezt a nézetet propagálja hét kelet-európai jogvédő szervezet napokban bemutatott közös esettanulmánya a horvát, lengyel, magyar és szerb „illiberális” politikai rendszerek „természetrajzáról,” ami azzal a céllal született, hogy „hatékonyabbá tegyék az ellenállást és a demokratikus értékek védelmét Európában”.

Ember és bestia

Idén a legtöbb Oscar-jelölést besöprő A víz érintése (The Shape of Water) egy, csak nyomokban antropomorf kétéltű és egy nő transzcendens szerelmi viszonyát mutatja be.

Vér, verejték, viszki

„V” jelet formázó két ujj, szivar, viszki, keménykalap, bonmot-k. Akár egy rajzfilmsorozat főszereplője is lehetne valahol Mr. Bean, Chaplin és a Rózsaszín Párduc között. A történelem talán legnagyobb hatású szónoka, irodalmi Nobel-díjas, az angol történelem legjelentősebb személyisége – aki nem mellékesen megnyert egy világháborút. (2018. 02.02.) 

A legsötétebb óra

Gary Oldman élete alakítását nyújtja A legsötétebb óra című moziban a legendás angol miniszterelnök szerepében. Kérdés, hogy a film képes-e arra, hogy megértesse a nézővel: Európa tényleg majdnem elbukott egy eszme miatt, ami lábbal tiporta az öreg kontinens gyökereit jelentő zsidó–keresztény civilizációt.

Milliárdos gyufaárus

91 éves korában elhunyt a világ egyik leggazdagabb embere, Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója. A legendásan szerényen élt milliárdos olyan áruházláncot hagyott örököseire, amelynek becsült értéke több, mint 50 milliárd dollár.

Az üzenőfal adja a másikat

Naponta 1,4 milliárd ember keresi föl azt a virtuális falat, amit a Facebook tizenegy éve épített. A digitális világ elsőszámú ütőere olyan hatalmat és befolyást biztosít, ami a politikát, a médiát és társadalmat is formálja.

Hazai ruhavásárlási szokások

Megkérdeztük Soós Katalin szín- és stílustanácsadót, öltözködési szakértőt, a „Kívül-Belül Vonzó” Stílusrendszer megalkotóját, hogyan frissítsük a ruhatárunkat?

KÁVÉSZÜNET

Babos és Fucsovics szenzációs szereplése

A 2018-as Ausztrál Open közel hétszázötvenezer nézője megtanulta a Babos és Fucsovics nevet. 32 év után van újra Grand Slam-bajnokunk, Babos Tímeának köszönhetően. Fucsovics Márton pedig az első férfi teniszezőnk, aki 2004 óta a legjobb 16-ba jutott.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!