hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Palkovics: A tanulásra időt kell szánni
Palkovics László oktatásért felelős államtitkár

2018. 02. 01.
Az oktatás modernizálásáért a közelmúltban diákok és tanárok is megmozdulásokat szerveztek. Hetek-interjú Dr. Palkovics Lászlóval.

Az elmúlt hetekben középiskolások és tanárok is tüntettek Budapesten az oktatás modernizálásáért. Mit gondol ezekről az igényekről (kevesebb óra, frontális oktatás felcserélése, több tehetséggondozás)?

– Magyarország demokrácia, ahol szólás- és véleményszabadság van. A kormány célja, hogy minden magyar fiatal verseny­- képes tudást kapjon, ehhez pedig, ha szükséges, akkor a köznevelési rendszeren változtatunk. Az oktatásban mindig széleskörű párbeszédre van szükség, ebben a párbeszédben a pedagógusok, az oktatási szakemberek, a szülők mellett természetesen a diákok véleménye is számít.

Milyen irányú változásokra gondol?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!