hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Harcolni kell a jogainkért!
Interjú Travis Weberrel

2018. 02. 01.
A modern társadalmakban a jog határozza meg azt, hogy milyen kultúra alakul ki - állítja a Vallásszabadság Központ amerikai elnöke. Travis Weber szerint Közép-Európának fel kell készülnie a könyörtelenül éles kulturális háborúra, és ehhez minél több, társadalmi kérdésekben aktív keresztényre van szükség.

Tavaly a Családok Világkongresszusán vett részt itt Budapesten, a mostani látogatása az akkor elkezdett munka folytatása?

– Igen, a szlovákiai barátaimmal itt ismerkedtem meg. Most keresztény vezetők egy csoportja hívott meg, de a jobboldali-konzervatív Egyszerű Emberek Pártja felkérésére lehetőségem volt a pozsonyi parlamentben is beszédet tartani. Fontosnak tartjuk, hogy ebben a térségben is megismerjék a keresztények azokat a folyamatokat, amelyek az Egyesült Államokban zajlanak például az egyéni szexuális jogok korlátlan kiterjesztése érdekében. Szerencsére itt még nem olyan intenzív a kulturális konfliktus, mint Amerikában. Beszéltem arról, mi zajlott ezen a téren az Obama-korszakban, és miként próbálja a Trump-kormányzat ezeket a károkat orvosolni. Emellett nyilatkozatot adtunk ki, amelyben sürgettük a szlovákiai evangéliumi gyülekezetek állami elismerését is.

Nyugat-Európában is kap ilyen jellegű felkéréseket?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!