hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 07.06. (XXII/27) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

A Seehofer–Merkel csata háttere

A német belpolitika utolsó pár napja: kormányválság, politikai majdnem-öngyilkosság, személyeskedés, európai és helyi látszat-megállapodások; a háttérben pedig – nem meglepő módon – egyéni ambíciók.

Vége az amerikai „jurisztokrácia” uralmának?

Trump elnöknek még az őszi kongresszusi választások előtt lehetősége nyílik bíró kinevezésére az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságába egy ottani poszt megüresedése miatt. a baloldali-liberálisjogvédők és demokrata párti politikusok szerint ezzel Végveszélybe kerül a magánélethez való jog, sőt maga az amerikai demokrácia is. A valóság ennek pontosan az ellenkezője.

Barátságos nagy testvér

Az új amerikai nagykövet fogadást adott a Függetlenségi Nap alkalmából, amely megerősítette: új szakasz kezdődhet a kétoldalú kapcsolatokban.

Belföld

Hogyan nem nyomják el a homoszexuálisokat Magyarországon

A Pride-hónap befejező rendezvényén a homoszexuális kisebbség épp egyenlő jogokért és esélyekért masírozik az Andrássy úton, holott saját beszámolóik szerint hétköznapjaik során nem szenvednek hátrányt.

Megállíthatja-e a bizniszpolitizálást a Fidesz?

Már az országgyűlési választások idején is beszéltek arról kormánypárti politikusok, hogy szükséges lenne a kamupártok szabályozása. Több jelöltállító szervezetnél ugyanis felmerült, hogy csupán a busás állami támogatásokra utazva jelentek meg a politikai színtéren, és az emberek szavazatai helyett sokkal inkább a legördülő forintokat szeretnék megszerezni. 

Vita a tudományos élet jövőbeli finanszírozásáról

Megosztotta a tudományos világot a hír, hogy az MTA helyett a kormány döntene a jövőben az akadémiai kutatóhálózat finanszírozásáról. A kormány a kutatás-fejlesztés hatékonyságának és az ország verseny­képességének növelésével indokolja a központosítást.

Hit és értékek

Az Andrássy 60 orvosai

Az ÁVH orvosai nem gyógyítottak, feladatuk a vádlottak megtörése volt. Egyikük, Janikovszky Béla volt feleségét is zártosztályra küldte, de vezetéknevét nem innen ismerjük.

A melegkultúra és a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás

A melegkultúra és a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás Az antikultúra ideológusai szeretik a Szentírás kinyilatkoztatását abszolút igazságnak tartó zsidó és keresztény hívőket maradi, anakronisztikus, a történelem süllyesztőjében elveszett, szánalmas embereknek bemutatni. Miközben nyilván ők a progresszív, modern, forradalmi, jövőbe mutató új világot képviselik. Ez azonban súlyos tévedés.

HÁTTÉR

Gera: Mindent, amit elértem, Istennek köszönhetek

Az utóbbi két évtized legjelentősebb magyar labdarúgója vonult vissza múlt héten. Melyik játékos miatt rajzolt tízest a pizsamájára? Hogyan élte meg, amikor kérdőre vonták a hite miatt? Lesz-e belőle edző Angliában? Gera Zoltánnal beszélgettünk.

Vilmos herceg Jeruzsálemben

Izrael állam 1948-as megalapítása óta most először tett hivatalos látogatást az országban a brit királyi család egy tagja. Vilmos herceg fontos küldetésnek tartja a béke megteremtését, ám ellentmondásos látogatása több kérdést is felvet.

Családbarát szuperhősök

A Hihetetlen család 2. nem fog csalódást okozni. Már az első rész is közkedvelt volt, megérdemelten. Jóféle, paródiába mártott tükröt tartottak szinte mindennek, ami az amerikai tömegkultúrát jellemzi. amit az egész világ nagy étvággyal fogyaszt sarkvidéktől esőerdőkig mindenhol, ahol képernyő és elektromos áram megtalálható.

A fagyizás veszélyei

Kézműves? Olasz? Házi? Albán? Mindenki másra esküszik, ám amilyen jól esik néhány kenésnyi ízletes fagylalt egy forró nyári napon, olyan nagy bosszúsággal is zárulhat egy-egy fagyizás. Kérdéseinkre Dr. Turcsán Judit, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar tudományos főmunkatársa és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) válaszolt.

KÁVÉSZÜNET

Induljon kipihenten nyaralni!

Hajnali járattal indul a Ferihegyről? Fejtörést okoz a korai reptéri kiutazás BKV- járatok hiányában, vagy csak az autóját szeretné biztonságban tudni, míg elutazik? Unja már, hogy az ország másik pontjából éjjel kel útra, hogy időben elérje repülőgépét, és kimerülten kezdi a családi nyaralást? Netán több száz fős konferenciát szervez, de nem tud parkolóhelyet biztosítani a meghívottak számára? Segítünk!

Az Amazon-sztori

Jeff Bezos 16 évesen még a McDonald’s-ban dolgozott, 30 évesen, 1994-ben megalapította a mára már világhírűvé vált Amazont. Napjainkra a Forbes több mint 140 milliárd dollárra becsüli a vagyonát, mellyel a világ leggazdagabb embereként tartják számon.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!