hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A melegkultúra és a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás
Büszkeség és balítélet

2018. 07. 05.
A melegkultúra és a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás Az antikultúra ideológusai szeretik a Szentírás kinyilatkoztatását abszolút igazságnak tartó zsidó és keresztény hívőket maradi, anakronisztikus, a történelem süllyesztőjében elveszett, szánalmas embereknek bemutatni. Miközben nyilván ők a progresszív, modern, forradalmi, jövőbe mutató új világot képviselik. Ez azonban súlyos tévedés.

Érdekes és fontos kérdés (ami egy külön írást érdemelne), hogy vajon kiknek és miért fontos a hagyományos értékek (házasság, család, gyermekvállalás, stb.) felszámolása, lejáratása, miközben a különböző eltorzult, természetellenes magatartásokat népszerűsítik, értéknek állítják be. Ma már – főképp a nyugati kultúrában – szinte biztos befutó filmrendező, divattervező vagy zenei sztár lesz az, aki ezt a „modern” nézetet propagálja (minden olvasó tudna erre példákat felhozni), míg a másik oldalon állók kriminalizálva, démonizálva vannak. Mindenesetre azért súlyos tévedés mindez, mivel a Szentírás kijelentései nem idejétmúlt, használhatatlan, értelmetlen igazságok, hanem pont fordítva: igazából a jövőben fognak beteljesedni, manifesztálódni, míg a bűnös, torz, degenerált magatartások fel lesznek számolva, Isten terve és akarata szerint. A zsidó és keresztény reménység szerint a Messiás jövőbeni uralma alatt az emberiség Isten törvénye szerint fog élni. Ekkor tele lesz a Föld boldog, tiszta, egymáshoz hűséges – egy férfi és egy nő szövetségén álló – házaspárral, boldog családokkal és gyermekekkel.

Az ősi példa

Ezzel szemben a szodomai esemény – a Bibliában szereplő első leírás a homoszexualitásról és Isten ezzel kapcsolatos álláspontjáról – nagyon is régi (közel négyezer éves) történet. Péter és Júdás apostolok újszövetségi levelükben ezzel kapcsolatban arról írnak, hogy Isten azzal, hogy a súlyos perverzitásban élő Szodoma és Gomora városait hamuvá égette, intő példát adott azoknak, akik a jövőben hasonló istentelenséget fognak cselekedni. A példaadás pedig azt jelenti, hogy a Teremtő nem fog minden esetben ilyen mértékű ítéletet gyakorolni ezekkel a bűnökkel kapcsolatban (bár tagadhatatlan, hogy például a kánaáni népek ítélete, a Római Birodalom bukása vagy Pompeii pusztulása visszavezethető az ottani, akkori szodomai állapotokra is). Szodoma ítéletével Isten mintát, példát adott, örök emlékeztetőül mindenkinek, hogy mint mennyei Törvényadónak és igaz Bírónak mi erről a magatartásról, életmódról a véleménye. Éppen ezért nem Ő fog megtérni a „modern” világhoz, és bocsánatot kérni az idejétmúlt törvényeiért, hanem a világnak kell szembenéznie súlyos torzulásaival, lázadásaival, tévelygéseivel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!