hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.03.14. (XXIII/11) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

A Néppárt születése

Az Európai Néppárt (EPP) és a Fidesz konfliktusától hangos a sajtó. Annyi biztos, hogy a Fidesz jelenleg az EPP tagja. Ennek ellenére (vagy pont ezért) választások előtt rendkívül feszült lett a viszony a két szervezet között. De hogyan is jött létre a Néppárt, az Európai Parlament legerősebb frakciója?

A választások után

Az izraeli választási rendszer sajátossága, hogy a sokszereplős, felaprózódott politikai mezőnyben a különböző frakciók között olyan éles különbségek vannak, hogy akármelyik nagy párt győz áprilisban, nehéz lesz koalíciót alakítania, pláne tartósat.

Belföld

48 és a nemzetiségi kérdés

1848 a nemzetek öntudatra ébredésének éve is volt. De vajon szükségszerű volt-e a magyarság és a magyarországi nemzetiségek háborúja, amely hét évtizeddel később tragikus következményekkel járt hazánkra nézve?

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten

Ugyan egyre fogy a levegő a Fidesz körül az Európai Néppárton belül, a magyar kormánypárt reménykedik abban, hogy még megnyerhető ez a csata. Weber feltételeiről, az EPP-n belüli törésvonalról és az EU-Arab Liga csúcson elfogadott zárónyilatkozatról kérdeztük a magyar diplomácia vezetőjét.

Hit és értékek

Önpusztító birodalmak

„A nagy civilizációkat nem külső erők ölik meg. A saját életüket oltják ki” – erre a következtetésre jutott 12 kötetes világtörténelme végén Arnold Toynbee. A brit történész 1961-ben fejezte be fő művét, így nem tudhatta, hogy a 21. század elején Európa elfeledkezni látszik figyelmeztetéséről.

HÁTTÉR

A terrorizmus nem politikai kérdés

Annak idején ott volt az entebbei túszmentő akciónál – Jonatan Netanjahu tisztjeként tehát részt vett minden idők egyik legkülönlegesebb hadműveletében. Budapesti látogatásakor az izraeli társadalom kihívásairól, a cionizmus ügyéről és a terrorizmus okairól beszélgettünk.

KÁVÉSZÜNET

A színház koronázatlan királynője

Jászai Mari életrajza hitelesen ábrázolja a szívós, kitartó munka gyümölcseit; a meleg családi fészek hiánya okozta lelki egyensúlyvesztést és az állandó lelki vívódást; a szakmai életben való remekelést és a magánélet gátlásosságait.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!