hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
Interjú Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel

2019. 03. 13.
Ugyan egyre fogy a levegő a Fidesz körül az Európai Néppárton belül, a magyar kormánypárt reménykedik abban, hogy még megnyerhető ez a csata. Weber feltételeiről, az EPP-n belüli törésvonalról és az EU-Arab Liga csúcson elfogadott zárónyilatkozatról kérdeztük a magyar diplomácia vezetőjét.

 

Látva a következményeket, megbánták, hogy Jean-Claude Junckert (az Európai Bizottság néppárti elnöke – szerk.) rakták Soros György mellé a plakátokra?

– A kormány tájékoztató kampánya azon az állami kötelezettségen alapszik, hogy a magyar polgárokat informálnunk kell azokról a folyamatokról, amelyek a mindennapi életükre komoly hatással lehetnek. Az Európai Bizottság az elmúlt években szervezte az Európába irányuló migrációt, ahelyett, hogy megállította volna. Az Európai Bizottság elnöke pedig Jean-Claude Juncker, tehát nehezen lehetett volna valaki mást tenni a plakátra. Nyugat-Európában sem az uniós, sem a tagállami vezetők nem szoktak hozzá ahhoz, hogy ha egy országot alaptalan támadások alá vesznek, akkor az megvédi magát. Jól láthatóan kimozdítja őket a komfortzónájukból, hogy van egy ország, amely nem viseli el szó nélkül a méltatlan vádakat, és kiáll a saját igazáért. Miközben Juncker, illetve más nyugat-európai politikusok napi szinten kritizálják Orbán Viktort, Magyarországot vagy a magyar kormányt, addig nem tudják elviselni azt, ha ezekre a vádakra válasz érkezik. Márpedig a demokratikus politikai vitákban amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!