hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.05.03.(XXIII/18) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Biden újra ringben

Joe Biden egész felnőtt életét végigkísérte az ambíció, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. Két sikertelen próbálkozás után ismét nekifut. Huszonegyedikként csatlakozik a Donald Trump legyőzésére induló demokrata csapathoz; és könnyűszerrel ő lehet a demokraták favoritja. Pedig a hosszú politikusi pályafutás (legalábbis az ő esetében) ma már nem csupán értékes tapasztalatnak, egyúttal terhes örökségnek is számít. (2019.05.03)

1979: a radikalizálódás éve

Tíz évvel a hidegháború vége előtt a Közel-Keleten már lezajlott egy iszlamista rendszerváltás. Egy bonyolult, egymással szorosan összefüggő eseménysorozat, ami gyökeresen változtatta meg mind a térséget, mind a globális politikát.

„A nemzetnek joga van a túléléshez!”

Amerikában a konzervatív agytrösztök a Trump-adminisztráció intellektuális bázisát is jelentik. A Foundation for Defense of Democracies (Demokráciák Védelmében Alapítvány) hatékonyan szólal föl a szuverenitás, a határok védelme, és nemrégiben Magyarország jogai mellett is. Az alapító elnökkel Budapesten beszélgettünk.

Belföld

A Nyilvánosság ára

Elvileg már nincs akadálya, hogy a hatóságok akár gyanúsítottként hallgassanak ki három olyan személyt, akik a neonáci kuruc.info szerzőiként álltak a nyilvánosság elé.

Kiberkampány

Az Európai Parlamenti választások közeledtével hazánkban is látható már, hogy a Facebook sokkal nagyobb átláthatóságra törekszik a politikai üzenetek területén.

Mérlegen a Juncker-bizottság

2019-ben nemcsak az Európai Parlament, hanem aZ EURÓPAI Bizottság is új formát ölt majd. A Juncker-éra végével felmerül, vajon hányasra vizsgázott a luxemburgi politikus európai vezetőként?

Hit és értékek

Leonardo, az istenkísértő művész

„Önmagát tekintette Istennek, műveivel a teremtés misztériumát akarta megismételni. Ez eretnek gondolatnak számított a korában” – így magyarázta a Heteknek adott interjúban a legnevesebb magyar Leonardo-szakértő, Tátrai Vilmos az 500 éve elhunyt művész rendkívüli alkotói szenvedélyét.

HÁTTÉR

Új szív a nyomtatóból

A szervkérdés égető: egyre többen várnak transzplantációra, a donorok száma viszont csökken.

Kína selyemúton érkezik

A világ legnagyobb gazdaságává váló Kína egy gazdasági eszközökkel gyarmatosító diktatúra vagy a lemaradó térségek felemelkedését segítő jótékony „nagy testvér”? A válasz nekünk, magyaroknak sem mindegy.

Láttam, hogyan küzd egy 13 hetes magzat az életéért

Abby Johnson egykor a Planned Parenthood abortuszklinika-hálózat vezető alkalmazottja volt, ma már aktívan kampányol a magzati életek megmentéséért. A megdöbbentő életútjáról, és a jelenkor égető kihívásairól beszélgettünk. (2019.05.03.)

„Észrevették, hogy amit csinálok a vízben, az több mint lubickolás” – Hetek interjú Milák Kristóffal

A 2017. évi budapesti világbajnokságon mindenkit meglepve 100 méteres pillangóúszásban a dobogó második fokára érkezett be Milák Kristóf.  Glasgow-ban már a saját távján (200 pillangó) Európa-bajnok lett, és sokan a tokiói olimpián is a legfényesebb érmet várják tőle.(2019.05.03.) 

KÁVÉSZÜNET

Interjú Istennel

Ha az ember a Teremtőjét kérdezi - a kérdések iránya egyszer csak megfordul. Mert csak úgy lehet egy asztalnál ülni a mindenség alkotójával, hogy az ember közben átéli saját létének alapkérdéseit is.

Intelligens otthonok

Egymással kommunikáló háztartási gépek, cseverésző „virtuális asszisztensek” és a mindent látó okostévék. Paradicsomi jövő, vagy orwelli rémálom az okosotthonok világa?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!