hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kiberkampány
Facebook az új kampányguru?

2019. 05. 02.
Az Európai Parlamenti választások közeledtével hazánkban is látható már, hogy a Facebook sokkal nagyobb átláthatóságra törekszik a politikai üzenetek területén.

 

Április 10-én landolt a közösségi portál azon üzenete a magyar felhasználók virtuális postaládájában, melyben világosan leírták, hogy milyen alapelvek szerint képzelik el a jövő politikai tartalmait.  A dokumentumban többek között az olvasható, hogy a politikához, közügyekhez kapcsolódó hirdetések esetén egyértelműnek kell lennie, hogy kitől származik az üzenet. „Az átláthatóság elősegítése érdekében új hirdetésengedélyezési eljárást vezetünk be, melynek részei a személyazonosság megerősítése, a »Finanszírozó« megnevezése, a hirdetésvásárlás és a Hirdetéstár” – írja a levél. Mindazoknak a hirdetőknek, akik politikusokra, politikai pártokra, választásokra (a szavazásra buzdító kampányokat is beleértve), illetve az EU-ban fontos közügyekre (bevándorlás, politikai értékek, állampolgári és társadalmi jogok, védelem és külpolitika, gazdaság, környezetpolitika) vonatkozó hirdetéseket szeretnének létrehozni vagy módosítani az EU-ban, meg kell erősíteniük a személyazonosságukat. A Facebook létrehozta a Hirdetéstárat is, saját szavukkal élve azért, hogy további információval szolgáljanak az embereknek a számukra megjelenő bizonyos hirdetésekről, valamint a hirdetőkről, akik ezeket finanszírozzák. A Hirdetéstár hét évig tárolja azokat a hirdetéseket, amelyek politikusokra, politikai pártokra, választásokra, valamint az Európai Unióban fontos közügyekre vonatkoznak.

Tesztüzemmód

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!