hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A nemzetnek joga van a túléléshez!”
Interjú Clifford D. May-jel

2019. 06. 02.
Amerikában a konzervatív agytrösztök a Trump-adminisztráció intellektuális bázisát is jelentik. A Foundation for Defense of Democracies (Demokráciák Védelmében Alapítvány) hatékonyan szólal föl a szuverenitás, a határok védelme, és nemrégiben Magyarország jogai mellett is. Az alapító elnökkel Budapesten beszélgettünk.

A Budapesten tartott előadását azzal kezdte, hogy egy nemzet és a nemzetállamok túlélése alapvető fontosságú. Nyugaton mintha már más szelek fújnának; Ön miért gondolja ennek ellenére így?

– Egy igen egyszerű megfigyelésre alapítom ezt: az emberek döntő többsége túl akar élni. Igaz ez úgy individuális, mint kollektív értelemben. Embercsoportok, nemzetek, kultúrák túl akarnak élni. Ki merné megkérdőjelezni, hogy a túléléshez mindenkinek joga van? Ki merné azt mondani a másiknak, hogy könnyen helyettesíthető vagy pótolható? A nemzetek tekintetében is ez a helyzet.

Én nem tudok eleget Magyarországról; ez az első alkalom, hogy itt járok. De annyira azért ismerem a történelmet, hogy tudjam, milyen sok szenvedésen kellett keresztülmennie e nemzetnek; milyen sok áldozatot kellett hoznia a túlélés érdekében több mint ezer éven keresztül, ren­geteg ellenséggel szemben. Nemcsak, hogy sok éven keresztül rengeteg embert fogadtak be, egyúttal nagyon sokszor került megszállás, hódítás és idegen uralom alá, gyakran a legbrutálisabb és legkegyetlenebb módokon. Pontosan ezért teljesen természetes az, hogy a magyar emberek és a demokratikus úton megválasztott vezetőik gondolni akarnak saját jövőjükre, és biztosítani akarják a nemzetük jövőjét, kultúráját, nyelvét és népességet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!