hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interjú Istennel
Merész kérdések, kissé elnagyolt válaszok

2019. 06. 02.
Ha az ember a Teremtőjét kérdezi - a kérdések iránya egyszer csak megfordul. Mert csak úgy lehet egy asztalnál ülni a mindenség alkotójával, hogy az ember közben átéli saját létének alapkérdéseit is.

A film legnagyobb erénye, hogy éppen akkor beszél, Tóráról és Újszövetségről, megváltásról és mennyről, amikor a kereszténységet némely  tekintélyes inkább csak elavult tradíciónak szeretné látni, mint a civilizáció egyik sarkalatos alapkövének.

És ez akkor is értékelendő, ha az alkotás nem jut el túl mélyre az említett kérdéskörökben. Épp csak megkarcolja azokat három hosszú párbeszédben, melyek igazán színházban működnének, nagyszerű jellemszínészek alakításában.  De a felütés azért ígéretes.

Az újságíró Paul épp csak hazaérkezik az afganisztáni harctérről, egy másik háborúba viszont azonmód kezd belemerülni: házassága éppen szétesőben van. Hogy miféle zavarok örvénylenek benne, az apró utalások mozaikkockáiból áll össze, még a film elején.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!