hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.05.17. (XXIII/20) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Elrabolt sorsok

Számos országban ismeretesek hátborzongató történetek arról, hogy csecsemők ezreit adják vagy rabolják el különböző érdekekből. Egy ír gyermek­otthontól Franco Spanyol-­ országán át a tengerentúlig ível a dráma.

Nem hiszünk a nyitott határokban!

A szombaton esedékes ausztrál választások komoly változásokat hozhatnak a déli kontinensen. Az egyik sarkalatos ügy a bevándorlás. Az ország leghosszabb ideig szolgáló egykori külügyminisztere, Alexander Downer budapesti látogatása során adott interjút lapunknak.

Antiszemita hangok: drámai irányt vett a Demokrata Párt

A szeptember 11-ei merényletektől kezdve a holokauszton át Jézusig semmi sem szent egyes demokrata törvényhozóknak, amivel Új mélységekbe taszítják az amerikai politikai kommunikációt.

Belföld

Egy barátság helyreállítása?

Az Egyesült Államokkal a legtöbb ország jó kapcsolatra törekszik, nincs ez másképp hazánkkal sem. A rendszerváltást követő közeledés egy időben megrekedt, most viszont úgy tűnik, sikerült felmelegíteni a kapcsolatot. De hogy jutottunk idáig?

Tisztelet és összhang

Jószerivel semmi nem úgy történt a Trump–Orbán- csúcstalálkozón, amint azt a hazai balliberális újságírók és politikusok várták.

A baloldal kiállt az alapvető emberi jogok mögül

„Látok esélyt egy olyan fordulatra, hogy az EP-képviselők valóban az embereket képviseljék, és ne egy fals PC-ideológiának akarjanak megfelelni, ami a végén senkinek sem fog semmilyen hasznot hozni” – mondta lapunknak adott interjújában Járóka Lívia, az EP első roma képviselője és jelenlegi alelnöke.

Hit és értékek

Kik akarják az államhoz láncolni az embereket?

Megjelent magyarul az első könyv, ami a modern politikatudomány egyik legvitatottabb fogalmát, az úgynevezett deep state, vagyis árnyékállam jelenségét vizsgálja. A Hetek a szerzőt, Jerome R. Corsit kérdezte arról, miért akarja szerinte a deep state megbuktatni Donald Trump elnököt.

Betiltanák a lelkiismereti döntést

Az Egyesült Államok társadalmát ma még elképzelhetetlen mértékben alakítaná át az „Egyenlőség Törvény” (Equality Act), amelyet márciusban nyújtottak be a kongresszus mindkét házában. A törvényjavaslatot több republikánus képviselő is támogatja.

HÁTTÉR

A női meddőség etikus orvoslása

Az abortusz, a hormonális fogamzásgátlás és a lombikkezelés természetes alternatíváját kínálja a FEMM Health program. Kulcsa a nők intim egészségtudatossága, miáltal eredményesebbé tehető a meddőségkezelés, esélyesebbé a természetes megtermékenyülés, és megvalósítható a természetes fogamzásgátlás biztonsága is.

Haragos tinédzserek

Miért ne kritizáljuk agyon a gyermekünket? Leon F. Seltzer amerikai pszichológus napokban megjelent írásában ezt a kérdést boncolgatja. A gyermekeik felé túlzott elvárásokat támasztó, s ezek miatt őket előszeretettel kritizáló szülőknek világos üzenetet küld: ezt ne tegyék, mert a gyermekeik lázadók lesznek!

A nagyi szuperparadicsoma csak illúzió

Miért íztelen az importparadicsom? Miért nem lehet télen hazait kapni? Miért nem vagyunk agrárnagyhatalom? Márkus Zsolt egy multivállalat topmenedzseri pozícióját hagyta ott, hogy trendi zöldségbrandet alkosson. A Veresi Paradicsom sztorija.

Vámos Judit, a flódnis

Autentikus ízek, tökéletes arányok és egy titkos családi recept, aminek megőrzése érdekében Vámos Juci hajnalban már az üzemben sürög-forog, hogy elkészüljön a tészta. A Flódnis megálmodójával beszélgettünk.

KÁVÉSZÜNET

Tanóra az Instagramon

Hogyan lehet a holokausztot – egy 75 évvel ezelőtti, fekete-fehér filmeken és könyvek lapjain dokumentált történetet – közel hozni a digitális bennszülöttek számára? Miként lehet átlépni a közösségi médiaplatformok rohamos tempója által létrehozott ingerküszöböt, és tanulságokat átadni számukra? Erre adott zseniális választ az Eva Stories.

Semmi sem ér annyit, mint az örök élet

Mélyszegény­ségből jött, és számos alkalommal mellőzötté vált, mégis újra és újra talpra tudott állni a Tottenham brazil középpályása, aki előbb a legjobb 16 közé, majd a döntőbe is egymaga lőtte tovább a csapatát. Van azonban egy ennél is fontosabb cél számára: az Istenbe vetett hite.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!