hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem hiszünk a nyitott határokban!
Miben tér el Ausztrália és az EU migránspolitikája?

2019. 05. 16.
A szombaton esedékes ausztrál választások komoly változásokat hozhatnak a déli kontinensen. Az egyik sarkalatos ügy a bevándorlás. Az ország leghosszabb ideig szolgáló egykori külügyminisztere, Alexander Downer budapesti látogatása során adott interjút lapunknak.

 

Köztudott, hogy az utóbbi években az ausztrál kontinensnek is szembe kellett néznie a migrációval és annak kihívásaival. Mi volt Ausztrália tapasztalata ezen a téren? Összehasonlítható az ausztrál és az európai tapasztalat?

– Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy Ausztráliával ellentétben Európa nem rendelkezik menedzselt migrációs programmal. Ausztrália minden évben az egész kontinensre vonatkozóan kitűzi, hogy kiket és milyen létszámban képes az ország befogadni. Ezt a számot gazdasági és társadalmi körülmények alapján határozzuk meg. Múlt évben ez a szám körülbelül 190 ezer volt, idén, úgy tűnik, 30 ezerrel csökkenni fog.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!