hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A baloldal kiállt az alapvető emberi jogok mögül
Interjú Járóka Lívia európai parlamenti képviselővel

2019. 05. 16.
„Látok esélyt egy olyan fordulatra, hogy az EP-képviselők valóban az embereket képviseljék, és ne egy fals PC-ideológiának akarjanak megfelelni, ami a végén senkinek sem fog semmilyen hasznot hozni” – mondta lapunknak adott interjújában Járóka Lívia, az EP első roma képviselője és jelenlegi alelnöke.

                                           

2004-ben az ígéretes szakmai munkáját cserélte fel politikusi pályára, nem bánta meg?

– Most is benne vagyok a civil munka sűrűjében, férjem és gyerekeim már hozzáedződtek ahhoz, hogy a nyarakat is cigánytelepeken töltjük. 2004-ben azért fékeztem le a civilkedést és az akadémiai munkát, mivel hosszú évek után is csak egy helyben topogtunk, vagy másnak a szekerét toltuk, nem a romákét. Akkor  azt gondoltam, majd döntéshozóként többre megyek. Nem vagyok egyik pártnak sem a tagja, alapvetően szakértői és nem pártpolitikai álláspontot igyekszek érvényesíteni.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!