hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tisztelet és összhang

2019. 05. 16.
Jószerivel semmi nem úgy történt a Trump–Orbán- csúcstalálkozón, amint azt a hazai balliberális újságírók és politikusok várták.

Már a meghívás ténye is meglepetésként érte ezt a tábort. Amikor április közepén a szlovák miniszterelnök

Washingtonban járt, a 444 elégedetten jegyezte meg, hogy „úgy látszik, szemben Orbán Viktorral, Peter Pellegrininek van miről beszélnie az amerikai elnökkel”. Április 27-én a baloldali Hírklikk portál veterán újságíró szerzője gúnyosan írta cikke címében: „Orbán menne, de Trump nem hívja”.

Amikor négy nappal később a Fehér Ház hivatalosan bejelentette a találkozót, megindult a magyarázkodás: „Orbán megvásárolja Trump figyelmét?” – találgatta a Klubrádió. A hvg.hu milliárdos „gáz- és fegyverüzletet” vélt a találkozó hátterében, és azt találgatta, „Mivel okozhat Trump kellemetlen pillanatokat Orbánnak a jövő héten? Megkéri-e, hogy építse le Magyarország függőségét az orosz energiáról? Rápirít-e a Huawei miatt? Vagy elég lesz sok fegyvert vásárolni?” – írta a balliberális portál.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!