hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A nagyi szuperparadicsoma csak illúzió
Márkus Zsolt kívülállóként írja felül a kertészeti trendeket

2019. 06. 14.
Miért íztelen az importparadicsom? Miért nem lehet télen hazait kapni? Miért nem vagyunk agrárnagyhatalom? Márkus Zsolt egy multivállalat topmenedzseri pozícióját hagyta ott, hogy trendi zöldségbrandet alkosson. A Veresi Paradicsom sztorija.

Logisztikai menedzserként kezdett el mezőgazdasággal foglalkozni. Ennyire jó üzlet paradicsomot termeszteni?

– Karrierépítés szempontjából egy multinacionális globális környezetben nagyon vonzó lehetőségek kínálkoznak, és nemcsak egzisztenciális szempontból, hanem az egyéni képességek fejlesztése tekintetében is. Egy idő után azonban az ember felteszi magának a kérdést – legalábbis velem ez történt –, hogy valójában miért dolgozik. Az általam európai vezérigazgatóként vezetett üzletágnak 100 millió dollárhoz képest évente 3-4 százalékos javulást kellett produkálnia, miközben az időm 60-70 százalékát utazással töltöttem. Karrieremben a következő lépés egy nemzetközi (nem európai) kihívás lett volna: világpolgárrá válva el kellett volna szakadnom a magyarországi gyökerektől, amit a gyerekek, a család miatt nem akartam. Szerettem volna inkább valami olyasmire használni a tanultakat, aminek van közösségi értékteremtő hatása – mégpedig Magyarországon. Ez persze kockázattal jár, de úgy éreztem, hogy itt kell visszaadnom valamit abból, amit kaptam.

De miért pont a paradicsom?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!