hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.09.19. (XXIII/38.) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Másodjára sincs győztes

Izrael idén másodszor választott. Az eredményekből egy dolog látszik biztosnak: bármennyire szerettek volna sokan megszabadulni Benjamin Netanjahutól, ez nem sikerült.

Tűz az olajra

Rijád és Washington szerint nemcsak közvetetten (a jemeni húszi felkelőkön keresztül), de közvetlenül is Irán áll a legnagyobb szaúdi olajfinomító elleni támadás mögött, bár lapzártánkkor az erre vonatkozó bizonyítékok éppúgy nem ismertek, mint az állítólagos jemeni támadásra vonatkozóak.

Elhozták az új moralitás korát

1993. január 20-át íruNk. Egy hideg, napos reggelen több százezres tömeg gyűlt össze a Kongresszus körül, hogy részese legyen a frissen megválasztott demokrata elnök beiktatási ceremóniájának. Billy Graham imája, kezek a Biblián, elhangzó esküszövegek, majd tapsvihar jelzi, hogy Amerika népe készen áll új elnökével való együttélésre, ha minden jól megy, legalább négy éven át.

Belföld

Van, ahol akár célfotó is dönthet

A 2006 óta tartó lejtmenetről és az önkormányzati választás tétjéről kérdeztük az MSZP budapesti elnökét.

Hit és értékek

A pápa bevándorlással katolizálná Amerikát

Mi a közös az amerikai tech-óriáscégekben, a nemzetközi emberi jogi és segélyszervezetekben, a demokrata párt vezetőiben, valamint a Vatikánban? Az, hogy mind érdekeltek a nyitott határok és a tömeges bevándorlás támogatásában – állítja egy új amerikai sikerkönyv, ami már Ferenc pápa haragját is kivívta.

HÁTTÉR

Zéró toleranciát!

Újra előkerült a médiában a pedofília részleges legalizálásának gondolata, mondván: a pedofilok kisebb társadalmi elutasítás esetén könnyebben jutnának segítséghez, s mivel a vágyaik kiélését segítő gyermekpornó-termékeknek úgymond elterelő hatása van, ezért legálissá kellene tenni a hozzáférésüket.

KÁVÉSZÜNET

Egy nemzedék hangjai

Taylor Swift, Ariana Grande, Billie Eilish. Mondanak ezek a nevek valamit? Ha nem, akkor jobb, ha odafigyelünk rájuk, ugyanis ők diktálják a fiataloknak, hogy mit és hogyan gondoljanak.

Bérelt tulajdon

Miért csökken a saját tulajdonú otthonban élő háztartások száma, ha Magyarországon a fiatalok többsége törekszik saját ingatlan vásárlására? A háttérben a gyorsan változó világhoz igazodni próbáló fiatalok stratégiái állnak.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!