hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zéró toleranciát!
A gyerekek, és nem a pedofilok jogait kell védeni

2019. 09. 19.
Újra előkerült a médiában a pedofília részleges legalizálásának gondolata, mondván: a pedofilok kisebb társadalmi elutasítás esetén könnyebben jutnának segítséghez, s mivel a vágyaik kiélését segítő gyermekpornó-termékeknek úgymond elterelő hatása van, ezért legálissá kellene tenni a hozzáférésüket.

 

A hetek.hu-n megjelent múlt heti publicisztikánk részletesen bemutatta azt az okfejtést, mely lényegében arra hivatkozik, hogy a pedofília egy „megváltoztathatatlan szexuális beállítottság” (hivatalosan DSM-kategóriás mentális betegség – a szerk.), melynek érintettjei nem jutnak megfelelő segítséghez Magyarországon – részben a nagyfokú társadalmi elutasítás miatt, részben azért, mert hazánkban lecsökkent az ilyen jellegű terápiás csoportok állami finanszírozása.

A kritizált cikk szerzője szerint a pedofil hajlam nem azonos a tettel: utóbbi szigorúan büntetendő, míg a puszta vágy nem, és az annak kiélését biztosító pornókellékek szerinte visszatartó erejűek. Érveléséhez Japánt hozza példának, ahol a ’90-es években tiltották be a gyermekpornográf tartalmak előállítását, birtoklását, de a tiltás nem terjedt ki a hasonló tartalmú mangákra és animékre (grafikai úton, azaz nem élő szereplőkkel előállított képregényekre, rajzfilmekre, videojátékokra stb.). A szerző indoklása szerint „a sokféle szexuális vágy közül a pedofil az egyetlen, amit nem lehet beleegyező partnerekkel, pornófilmes szereplőkkel kiélni. Ebből a szempontból pedofil embertársainknak a legrosszabb és legnehezebb. Nagyon helytelen lenne, ha olyan tilalmakkal nehezítenék tovább a helyzetüket, amelyek nem szükségesek senki megvédéséhez.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!