hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Van, ahol akár célfotó is dönthet
Interjú Molnár Zsolt MSZP-s politikussal

2019. 09. 19.
A 2006 óta tartó lejtmenetről és az önkormányzati választás tétjéről kérdeztük az MSZP budapesti elnökét.

 

Az MSZP a májusi európai parlamenti választáson történetének legrosszabb eredményét hozta (6,68 százalék), úgy, hogy pártszövetségben indult, aminek a kampányszövege „az egyetlen közös lista” volt. Most is közös jelöltekkel indulnak. Miért gondolják, hogy ez beválik?

– Az ellenzék nagyon megosztott volt az európai parlamenti választásokon. Ennek az lett a következménye, hogy nem az volt a kérdés, győzni fog-e a Fidesz, hanem hogy milyen arányban. A választók jelentős része egy széttagolt ellenzéket látott, ami a siker reményével sem kecsegtetett. Most nemcsak az MSZP–Párbeszédnek vannak közös jelöltjei, hanem az ország 98 százalékában öt-, illetve hatpárti jelöltek indulnak. Ez egy valós együttműködést jelent az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és az ország nagy részén az LMP között. Azok, akik az európai választásokon külön indultak, és szétforgácsolták az ellenzéket, most szövetségben indulnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!