hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Van, ahol akár célfotó is dönthet
Interjú Molnár Zsolt MSZP-s politikussal

2019. 09. 19.
A 2006 óta tartó lejtmenetről és az önkormányzati választás tétjéről kérdeztük az MSZP budapesti elnökét.

 

Az MSZP a májusi európai parlamenti választáson történetének legrosszabb eredményét hozta (6,68 százalék), úgy, hogy pártszövetségben indult, aminek a kampányszövege „az egyetlen közös lista” volt. Most is közös jelöltekkel indulnak. Miért gondolják, hogy ez beválik?

– Az ellenzék nagyon megosztott volt az európai parlamenti választásokon. Ennek az lett a következménye, hogy nem az volt a kérdés, győzni fog-e a Fidesz, hanem hogy milyen arányban. A választók jelentős része egy széttagolt ellenzéket látott, ami a siker reményével sem kecsegtetett. Most nemcsak az MSZP–Párbeszédnek vannak közös jelöltjei, hanem az ország 98 százalékában öt-, illetve hatpárti jelöltek indulnak. Ez egy valós együttműködést jelent az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és az ország nagy részén az LMP között. Azok, akik az európai választásokon külön indultak, és szétforgácsolták az ellenzéket, most szövetségben indulnak.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!