hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Felmérés: nem várt folyamat indult el Izraelben a Hamász támadás után

Több mint négy hónap telt el Izrael egyik legsötétebb napja, október 7-e óta, mikor a betörő terroristák bestiális mészárlásba kezdtek a déli kibucokban. A második holokausztként is emlegetett tragédia társadalomra gyakorolt hatása kapcsán sok a kérdés, azonban egy biztos, rengetegen fordulnak ismét Izrael Istenéhez támaszért és segítségért.

Belföld

Oláh Gergő: Mi lesz a másik féllel, és mi lesz a gyerekekkel?

Oláh Gergõ 15 éve házas, és öt gyermeke van, ami különösen kirívó a show-biznisz világában, ahol szériában válik el szinte minden ismertebb arc. A 35 éves énekessel annak kapcsán beszélgettünk, hogy feleségével, Nikivel lassan fél éve járják az országot A boldog házasság nyomában című zenés előadásukkal, melyben saját életükről mesélnek.

Földi László a kegyelmi botrányról: mindenki arra kíváncsi, mi történt a háttérben

Nagyon sok célszemély van bizonyos noteszekben előjegyezve, és ezért úgy gondolom, hogy a védelemnek is sokkal fokozottabbnak kellene lennie – mondta el Földi László, titkosszolgálati szakértő, az Információs Hivatal korábbi műveleti igazgatója, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi elnöke, akivel K. Endre kegyelmi ügyének titkosszolgálati háttere kapcsán beszélgettünk. Földi László elmondja, nem tartja kizártnak, hogy az emberi butaságon túl más is történhetett ebben az ügyben.

Schiffer a kegyelmi botrányról: semmilyen ármány nem kellett

A kegyelmi döntés nyilvánosságra kerülése mögött nem érdemes szándékosságot keresni, de az utána elindult események önálló életet élnek – véli Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő.

Hűség egy életre - E heti köszöntőnk

Érdemes időről időre felidézni annak az eskünek a szövegét, amelyet a házasságkötéskor elmondtunk egymásnak. Pár mondat csupán, néhány kedves szó – mégis egy olyan szövetség alapja, amely egy életre szól.

Hit és értékek

Merre tart az arab ifjúság? Helyszíni beszámoló Szaúd-Arábiából

A vahhábizmus nélkül a Szaúd-ház nem emelkedett volna ki a 18. századi törzsek sorából. A vallási fanatizmussal egybeoltott politikának pedig már csak a föld mélyén rejlő kincsek feltárása kellett, hogy egy modern állam és világpolitikai tényező váljék belőle. Tanulmányutunk záróepizódja egy meghasonlott világba kalauzol bennünket.

HÁTTÉR

A leghíresebb magyar fotós hihetetlen élete

A világ legnagyobb háborús fényképészeként emlegetett fotós azon dolgozott, hogy lencsevégre kapja a történelmet.

Írország újra egyesülne

A 2022-ben tartott északír parlamenti választások során a Sinn Féin (Mi Magunk) párt nyerte a legtöbb mandátumot. Mi­chelle O’Neill, a párt első miniszterjelöltje kilátásba helyezte, hogy megválasztása esetén népszavazást fog kitűzni Észak-Írország Írországgal való egyesítéséről.

Egyre közelebb a digitális jegybankpénz: miért támogatják a kormányok a készpénz “kinyírását”?

Kínától tartva, Amerikát beelőzve készül a digitális jegybankpénz bevezetésére az Európai Unió. Ezzel olyan jogkörök kerülhetnek az államhatalom kezébe, amelyek a gazdasági élet teljes kontrollját eredményezhetik. A trend a kisebb nemzetállamokat kényszerpályára állíthatja, aminek az állampolgárok csak vesztesei lehetnek.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!