hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Isten tanítani akar bennünket - E heti köszöntőnk

Nem messze vagyunk a libanoni határtól, bármikor lőhet a Hezbollah. Az izraeli páncélosoknál szolgáló Ohaddal beszélgetek, aki meglehetősen fiatal annak ellenére, hogy három kislány várja otthon.  Fején kipa, kezében fegyver, az arcát nem fotózhatom, ez biztonsági előírás. Még a harcállásuk is valamennyire takarva van a környező növényzettel. 

Mi lesz Gázával a háború után?

Miközben a második hónapjába lépett a Hamász október 7-ei pogromszerű támadása nyomán elindított izraeli katonai akció a terror­szervezet felszámolására, elkezdődtek a találgatások arról, mi is lenne a Gázai övezet sorsa a háború után.

Izraeli hadsereg szóvivője a Heteknek: Nem mi akartuk!

Az egész világnak fel kell készülnie hasonló terrorcunamikra, mint ami Izraelben történt október 7-én. Erről beszélt lapunknak az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Doron Spielman őrnagy, akivel a kegyetlen mészárlások helyszínén beszélgettünk.

Keresztény hite miatt támadják az új amerikai házelnököt

Új, eddig szélesebb körök előtt ismeretlen republikánus elnököt választott az Amerikai Képviselőház. Mike Johnsont Biblián alapuló evangéliumi keresztény világnézete és Donald Trumphoz fűződő viszonya miatt máris szélsőségesnek igyekszik beállítani a globális baloldali média.

Belföld

Lőwy-Korponay Bereniké: az emberszelídítés egy olyan magvetés, ami krízisek által érik be

„A titok a ki­kezdhetetlen béketűrés, ami mögött muszáj megsejteni a stabil erőt” – írja Emberszelídítés című novelláskötetében Lőwy-Korponay Bereniké. A szociálpedagógus szerző a deviáns kamaszokról szóló, felemelõ történetein keresztül mutatja be ars poeticáját, önmagunk és mások megszelídítésének elválaszthatatlanságát. 

Hit és értékek

Hitlerrel is jó viszonyt ápolt az első palesztin influenszer

Mielőtt bemutatnánk a nácizmus széles körű térnyerését a Közel-Keleten, érdemes az egykori jeruzsálemi főmufti fordulatokkal teljes, ugyanakkor ideológiájában konzekvens pályájával foglalkoznunk. Nem kevesebbet állíthatunk róla, mint hogy az ő  nézetei alapozták meg azokat a párhuzamokat, amelyek a náci eszme és politika, illetve az iszlám világban jelen lévő zsidógyűlölet és  az Izrael eltörlését szorgalmazó  cselekedetek között áll fenn. 

HÁTTÉR

Gazdag nyugati férfiak, akik szegény országokból választanak feleséget

Jellemzően észak-amerikai férfiak digitális nomádokká válva igyekeznek szerelmi életüket felpezsdíteni, Azaz Dél-Amerikába és Délkelet-Ázsiába utaznak randevúzni. Ők a „Passport Bros”, azaz „útlevéltesók”, akik a meggyőződésük és módszereik miatt kapnak hideget és meleget is. Talán nem véletlenül.

Farmon él, a ChatGPT különc atyja ahol alig van térerő

„Több mint valószínű, hogy a mesterséges intelligencia elhozza a világvégét, de közben fantasztikus cégek is létrejönnek általa” – jegyezte meg viccelődve Sam Altman, a mesterséges intelligencia „prófétája”, akit a jövő egyik legjelentősebb formálójának, korunk Oppenheimerének is tartanak. Vajon tényleg az ő kezében van az emberiség sorsa?

Valahol már az alkalmazottak gondolataiba is belátnak a munkaadók

Korunk egyik aggasztó jele a fokozódó igyekezet olyan technológiák létrehozására, melyek nemcsak „belelátnak” a fejünkbe, de befolyásol­hatják is, ami ott történik. Ezek a próbálkozások személyiségünk végső védvonalait feszegetik, ennek ellenére még mindig egy jogilag hiányosan lefedett területről van szó.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!