hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Farmon él, a ChatGPT különc atyja ahol alig van térerő
Kicsoda Sam Altman?
Farmon él, a ChatGPT különc atyja ahol alig van térerő

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 11. 08.
„Több mint valószínű, hogy a mesterséges intelligencia elhozza a világvégét, de közben fantasztikus cégek is létrejönnek általa” – jegyezte meg viccelődve Sam Altman, a mesterséges intelligencia „prófétája”, akit a jövő egyik legjelentősebb formálójának, korunk Oppenheimerének is tartanak. Vajon tényleg az ő kezében van az emberiség sorsa?

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, címe: „Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó”. A kiadványban európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A bookazine 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

Magyarországon Altman kevésbé ismert személyiség, noha a Time magazin idén a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta. Nyolc éve – mindössze harmincévesen – alapította többedmagával az OpenAI nevű céget, mely a ChatGPT megalkotásával vált világhírűvé. 

A mesterséges intelligencia alapú nyelvi modell öt nap alatt egymillió, mostanra pedig 100 milliónál is több felhasználót gyűjtött.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!