hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Tudatosan osztják meg Amerikát a kritikai fajelmélettel: már az óvodákban is zajlik az átnevelés

Az utóbbi években a genderideológiák mellett a kritikai fajelmélet is diadalútjára indult az amerikai közintézményekben és iskolákban. Megoldások helyett azonban tovább mélyíti a társadalmi különbségeket, sőt a családon belül, szülők és gyermekek közt is megosztást igyekszik létrehozni.

Öt év mérlege: ennyi valósult meg abból, amivel a brexit-szavazás után riogattak

Az Egyesült Királyság öt éve, 2016. június 23-án a népszavazásban véleményt nyilvánítók 51,89%-os többségével úgy döntött, hogy bő négy évtized után elhagyja az Európai Uniót. Akkoriban két év tárgyalási folyamat volt kilátásban, végleg azonban csak idén január legvégén vonták le a brit zászlót az EU brüsszeli és strasbourgi épületei elől.

Térdre magyar? - gyarmatosító nyelvezet és gyarmatosító múlt Hollandiában

Mark Rutte, Hollandia miniszterelnöke a magyar gyermekvédelmi törvény kapcsán kijelentette: „Magyarországnak nincs többé helye az EU-ban.” Még az is lehet, hogy ez igaz, de nem úgy, ahogy ő gondolja. Mivel szerinte „Magyarországot térdre kell kényszeríteni” LMBTQ-ügyekben.

Belföld

Elhozhatja a koronavírus a feltétel nélküli alapjövedelem korszakát?

Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány célja, hogy a minimálbért bruttó 200 000 forintra emelje. Több országban azonban a koronavírus-válságot követően inkább az alapjövedelem bevezetését tervezik.

Magyarországot is elérheti a nagy felmondási hullám?

Sokszor hallottuk, már-már közhelyként a járvány ideje alatt, hogy az életünk többé nem lesz a régi. Úgy tűnik, igény van a változásra: tömegesen tervezik felmondásukat az emberek a járványt követően.

Fogadja-e Magyarország vezetőit a hazánkba látogató Ferenc pápa?

A kezdeti hírek ellnére úgy tűnik, a pápa mégis találkozik az ország vezetőivel, amikor szeptemberben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt Budapestre látogat. Miért áll szemben a katolikus egyház feje és a Fidesz? Mit üzen a pápa látogatása?

Hit és értékek

Kedves Olvasó!

Példátlan támadáshullámot élt át Magyarország az elmúlt két hétben.  A magyarok futballünnepre számítottak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság ideje alatt, ehelyett nemzetközi szidalomáradat és provokációsorozat zúdult az országra, az itt élő emberekre, valamint az általuk szabadon választott parlamentre és kormányra. 

Más a látszat, mint a valóság - interjú Jeffrey Kaplan amerikai történésszel a Magyarországgal szembeni kampányokról

Az antiszemitizmust jött kutatni Budapestre, mert kíváncsi volt, tényleg olyan veszélyben él a magyarországi zsidóság, mint ahogyan ezt némely nyugati tudósítás bemutatta. Közel egy év alatt Jeffrey Kaplan meggyőződött arról, hogy nem csak ezen a területen tér el egymástól a média által közvetített kép a realitásoktól. A Danube Institute kutatásvezetőjével Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián rendezett konferencia előtt beszélgettünk.

Be akarják darálni Magyarországot az új moralitás egyenzubbonyába

Példátlan támadáshullámot élt át Magyarország az elmúlt két hétben. A magyarok futballünnepre számítottak a részben budapesti rendezésű Európa Bajnokság ideje alatt, ehelyett nemzetközi szidalomáradat és provokációsorozat zúdult az országra, az itt élő emberekre, valamint az általuk szabadon választott parlamentre és kormányra.

Vészjósló tendenciák: így adják meg magukat protestáns gyülekezetek is a genderideológiának

Ulrich Parzany (német evangélikus teológus, lelkész, evangelizátor, könyvszerző, 1991-től előbb a ProChrist evangelizációs projekt elnöke, majd vezetője) Mi történt az egyházzal (Was nun Kirche, 2017) című művének második fejezetében vizsgálja korunk egyházának égető kérdéseit „Milyen betegségben szenved az evangélikus egyház?” címmel, felsorolva e „betegség” szimptómáit.

HÁTTÉR

Így idomította be a médiát pár évtized alatt egy ellentmondást nem tűrő homoszexuális lobbiszervezet

Az Egyesült Államokban minden kongresszusi képviselőre öt, az Európai Parlament képviselőire pedig fejenként három lobbista jut. Azonban nemcsak a politika, de a média is az egyre erősödő lobbi befolyása alatt áll, melynek egyik leghatékonyabb és legtöbb eredményt elérő csoportja a homoszexuális lobbi.

KÁVÉSZÜNET

Színház romáknak és nem romáknak - beszélgetés Nyári Oszkár színész-rendezővel

„Kérjük, kapcsolják be mobiltelefonjaikat!” – így indul a Karaván Színház I’m online című, népszerű interaktív színdarabja, amely az internetes zaklatásról szól és annyira leköti az ifjú nézőket, hogy általában pár perc múlva elfeledkeznek a telefon­jaikról. A rendező, Nyári Oszkár színitanodája és színháza romáknak és nem romáknak biztosít szerencsés találkozásokat.

Thomas Jefferson legendás pályafutása és egy nemzet születése

A nyilatkozat Thomas Jefferson, az amerikai Alapító Atyák egyik legemblematikusabb alakjának életműve, mely – a mostani amerikai közhangulat ellenére is – bizonyítja, hogy alkotója méltó volt a világhírre.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!